Οι ανιστόρητοι ηγέτες, τα φοβικά σύνδρομα και η Αννίτα που το είδε …δασκάλα: Με τέτοιους πολιτικούς η Κύπρος δεν σώζεται, τελεία και παύλα…

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας δέχθηκε στο ελληνικό Πεντάγωνο την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Αννίτα Δημητρίου. Φωτογραφία Nikos Dendias, @NikosDendias




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Τα κάνουν που τα κάνουν τα μασκαραλίκια τους, ας μην θέλουν να μας βγάλουν και άνοες όλους τους υπόλοιπους. Δυσκολεύεται, λέει η Πρόεδρος της Βουλής, να κατανοήσει γιατί πήρε τόσες διαστάσεις η ιστορία με την πρόσκληση προς τον Τουρκοκύπριο «δήμαρχο» της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Λογικό είναι να δυσκολεύεται. Διότι, πιστεύει πως η πρόσκληση έχει κάποια σχέση με την «επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά».

Έτσι το είπε. Άρα, πού σου νέφκω πού πάεις είναι η κατάσταση. Ρίχνει κι ένα «σπέρνοντας φοβικά σύνδρομα», για όσους διαφώνησαν και τελείωσε η ιστορία. Έχετε γεια γειτόνισσες κι εγώ ψηλά αρμενίζω, που λέει η κουβέντα. Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη, που λέει μια άλλη κουβέντα.

Όταν λες, ας πούμε, ότι ο Σουλεϊμάν Ουλουτσάι, δεν προσκλήθηκε από τον δήμο Αμμοχώστου ως πρόσωπο, ως ένας Τουρκοκύπριος πολίτης, που παλεύει ενάντια στην κατοχή της πατρίδας μας, αλλά ως παράνομο θεσμικό όργανο του κατοχικού καθεστώτος, και κοτζάμ Πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος, σου λέει ότι αυτό είναι «φοβικά σύνδρομα», μάλλον βρισκόμαστε σε διαφορετικούς πλανήτες, και απολογούμαστε που σας παρενοχλούμε με τις απορίες μας και βάζουμε σε κίνδυνο τον μακάριο ύπνο στον οποίο έχετε περιέλθει μαζικά οι ταγοί μας.

  • Μαζικά, ναι. Διότι και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο άλλος ανώτατος αρχηγός του τόπου, που ενημερώθηκε και δεν αντέδρασε, κάπου εκεί θα βρίσκεται κι αυτός.

Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής και τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ (τα οποία κυβέρνησαν και δεν έλυσαν το Κυπριακό), δυσκολεύονται να κατανοήσουν γιατί πήρε διαστάσεις αυτή η ιστορία, και πιστεύουν ότι η νομιμοποίηση της παρανομίας ανοίγει το δρόμο στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, δυσκολεύοντα να κατανοήσουν ότι αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από αποδοχή των τετελεσμένων της κατοχής, τι ελπίδα υπάρχει;

Τελείωσε η ιστορία. Την τελείωσαν. Οι ανιστόρητοι, οι απολίτικοι, οι επιπόλαιοι, οι σουρεαλιστές, οι τυχαίοι. Μετά συγχωρήσεως, φυσικά, αλλά αν θα σταματήσουμε να μιλάμε για να μην τους ενοχλούμε, τουλάχιστον να τους αποδώσουμε τους τίτλους που τους αρμόζουν.

Αφού μας κοροϊδεύουν κι από πάνω! Ειδικά η Αννίτα, μας κάνει και την δασκάλα: Μέσα «από αντικατοχικές εκδηλώσεις», λέει, «πρέπει να στέλνουμε ηχηρό το μήνυμα ότι καταδικάζουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα και εργαζόμαστε μεθοδικά για επανεκκίνηση του διαλόγου». Γι΄ αυτό ξαναρωτώ: Είμαστε στον ίδιο πλανήτη;

Ποια αντικατοχική εκδήλωση έκανε το κόμμα της; Ποιο ηχηρό μήνυμα έστειλε για το συνεχιζόμενο έγκλημα; Τα μόνα ηχηρά μηνύματα που στέλνει εδώ και είκοσι χρόνια είναι το μήνυμα του Ανάν, που αντικατέστησε το «πότε θα κάνει ξαστεριά» (από τότε δεν το ξανατραγούδησαν!), το δροσερό αεράκι της Κερύνειας όπου φωτογραφίζονται οι βουλευτές της, τις ιδέες «έξω από το κουτί». Για το συνεχιζόμενο έγκλημα μιλούν από μέσα τους, μάλλον.

Λοιπόν, για να εξηγούμαστε. Μακάρι να υπήρχαν Τουρκοκύπριοι για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε μαζί αντικατοχικό αγώνα. Μακάρι να το κάνουν οι μελλοντικές γενιές. Οι δικές μας τα έκαναν θάλασσα.

  • Σήμερα, είναι ελάχιστοι όσοι Τουρκοκύπριοι πολεμούν την κατοχή με κίνδυνο και τη ζωή τους. Τους ξέρουμε ονομαστικά, αν θέλει η Αννίτα (Δημητρίου του ΔΗΣΥ) και ο Στέφανος (Στεφάνου του ΑΚΕΛ) να τους στείλουμε τα ονόματα. Και από αυτούς δεν προσκλήθηκε κανένας στην «αντικατοχική εκδήλωση».

Προσκλήθηκε μόνο ο «δήμαρχος» του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το οποίο σχετίζεται, λόγω ιδεολογικής συνάφειας, με το ΑΚΕΛ. Αλλά, δεν παύει αυτός ο «δήμαρχος», όπως και το κόμμα του, να μετέχουν με θεσμικό ρόλο (σε αυτή τη συγκυρία ως «αντιπολίτευση») και να στηρίζουν το καθεστώς κατοχής.

Είναι συστατικά της παρανομίας. Κατάλαβες, κυρία Αννίτα. Συστατικά της παράνομης κατοχής, που θέλει να διαλύσει το νόμιμο κράτος και το κοινοβούλιο στο οποίο είσαι Πρόεδρος.

Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι άλλο ο απλός Τουρκοκύπριος, ο άνθρωπος, το σύνοικο στοιχείο (όπως τους λέγαμε τα παλιά χρόνια), άλλο το «οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είναι εχθροί μας, οι Τούρκοι της Κύπρου είναι αδελφοί μας», κι άλλο οι Τούρκοι της Κύπρου που μετέχουν στα θεσμικά όργανα του καθεστώτος κατοχής.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Οι πολιτικές, οι δημοσιογραφικές και οι οικονομικές ελίτ και η αλά καρτ «λαϊκή κυριαρχία»: Δεν έχουν χωνέψει ακόμα το τρανταχτό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: