H Mόσχα ανακοίνωσε ότι βρέθηκε το μαύρο κουτί του τζετ του Πριγκόζιν και ανασύρθηκαν οι σοροί των 10 θυμάτων

People bring flowers to an informal memorial next to the former ‘PMC Wagner Centre’ in St. Petersburg, Russia, Russia, 25 August 2023. An investigation was launched into the crash of an aircraft in the Tver region in Russia on 23 August 2023, the Russian Federal Air Transport Agency said in a statement. Among the passengers was Wagner chief Yevgeny Prigozhin, the agency reported. EPA/ANATOLY MALTSEV




Οι ρωσικές ανακριτικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανέσυραν τις σορούς των δέκα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε τον επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, καθώς και τους καταγραφείς πτήσης του αεροσκάφους που συνετρίβη στη Ρωσία την Τετάρτη.

“Οι σοροί 10 θυμάτων ανασύρθηκαν από το σημείο συντριβής του αεροσκάφους. Διεξάγεται μοριακός γενετικός έλεγχος για να εξακριβωθούν οι ταυτότητές τους. Ερευνητές έχουν στα χέρια τους τους καταγραφείς πτήσης  (μαύρο κουτί) και βρίσκεται σε εξέλιξη λεπτομερής εξέταση της σκηνής”, τόνισε η ρωσική ερευνητική επιτροπή με ανάρτηση στο Telegram.

Την ίδια στιγμή δημοσιεύματα εικονίζουν κάποιες μη διασταυρωμένης εγκυρότητας φωτογραφίες από το εσωτερικό του σκάφους του Πριγκοζίν όχι βεβαίως από την τελευταία πτήση.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το SKY NEWS:

Ένας Ρώσος στρατιωτικός blogger ισχυρίζεται ότι είχε πετάξει με το ιδιωτικό αεροπλάνο που συνετρίβη κοντά στη Μόσχα την Τετάρτη

Ο Alexander Kots, ο οποίος δημοσιεύει στο Telegram ως “Kotsnews”, λέει ότι ταξίδεψε με το αεροσκάφος Embraer Legacy 600 που συνδέεται με τον Yevgeny Prigozhin το 2021.

Photo Via telegram @ kotsnews

Ο κ. Κοτς είπε ότι αυτός και άλλοι Ρώσοι δημοσιογράφοι είχαν παγιδευτεί στην Καμπούλ μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στο Αφγανιστάν.

Ο κ. Κοτς δημοσίευσε αυτές τις φωτογραφίες στο κανάλι του στο Telegram, υποτίθεται ότι δείχνει το εσωτερικό του τζετ και το αεροσκάφος στην άσφαλτο.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ και SKY NEWS
Μόσχα, Ρωσία

H Mόσχα στο γνωστό παιχνίδι: Αρνείται την εντολή εξόντωσης του Πριγκόζιν, δεν «επιβεβαιώνει» τον θάνατό του

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: