Γιατί συγκαλύπτουν την απαράδεκτη στάση της Μόσχας και του Γκουτέρες; Κυβέρνηση και κόμματα δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν…

Το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας. Φωτογραφία via Καθημερινή Κύπρου




Του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ Χ. ΒΙΚΕΤΟΥ, Αγγελιαφόρος

Δεν είναι δυνατόν η κυπριακή κυβέρνηση να μην γνώριζε τα όσα αποκάλυψε ο συνάδελφος Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα της Hellas Journal το βρώμικο παιγνίδι της Μόσχας και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ αναφορικά με τα επεισόδια, που προκάλεσε η παράνομη “τδβκ”, με τις ευλογίες του Ταγίπ Ερντογάν, για αλλαγή του status quo στην περιοχή Πύλας, προκειμένου να δημιουργηθεί δρόμος προς το Άρσος.

Σίγουρα ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να είχε ενημερώσει την κυβέρνηση, τόσο για το ότι ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες λογόκρινε ανακοίνωση της UNFICYP, όσο και για το ότι η Μόσχα εμπόδισε την έκδοση ανακοίνωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Άλλωσε, σε αντίθεση με τα άλλα μόνιμα μέλη του Σ.Α. η Ρωσία δεν έχει ακόμα καταδικάσει την επίθεση εναντίον των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

Εκτός από τα ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου -Нет (Niet) Putin σε έκδοση ανακοίνωσης Σ.Α. για την Πύλα, όπως έγραψε ο Αγγελιαφόρος, είδηση για την στάση της Μόσχας είχε απόψε και το ΡΙΚ.

Η κυβέρνηση, που χθες υπογράμμιζε ότι “οι απειλές εναντίον της ασφάλειας ειρηνευτών των Ηνωμένων Εθνών είναι καταδικαστέες και συνιστούν σοβαρό έγκλημα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”, οφείλει να εξηγήσει, γιατί τηρεί αυτή την ηχηρή σιωπή στο θέμα της Μόσχας και του Γκουτέρες.

Το ότι οι πληροφορίες είναι ακριβέστατες, ουδεμία αμφιβολία υπάρχει.

Από τις 5 το απόγευμα ο ageliaforos έστειλε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο , Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη σχόλιο για όσα είχε μεταδώσει ο Μιχάλης Ιγνατίου. Μέχρι τις 9:30 απόψε δεν υπήρξε σχόλιο, διότι προφανώς ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν του παρέσχε σχετική εξουσιοδότηση.

Ωστόσο, ο κ. Λετυμπιώτης δεν μπήκε ούτε στον κόπο να απαντήσει, αν και είναι μέσα στα καθήκοντα του, ότι δεν θα υπάρξει σχόλιο από την κυβέρνηση.

Βέβαια, για να λέμε “τα σύκα-σύκα και την σκάφη -σκάφη” τραγική είναι και η στάση όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων, τα οποία δεν άρθρωσαν λέξη για την στάση της Μόσχας και του Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Όμως , το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε απόψε ανακοίνωση, με την οποία χαρακτηρίζει την επέμβαση των ειρηνευτών “απαράδεκτη και ασύμβατη, με το καθεστώς της ουδετερότητας που πρέπει να τηρεί η Ειρηνευτική Δύναμη”.

Λέτε να τα είχαν μιλημένα η Άγκυρα, ο Γκουτέρες και η Μόσχα;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο Ερντογάν παίζει ένα επικίνδυνο παιγνίδι με στόχο «να τα πάρει όλα» στο Αιγαίο και την Κύπρο: Ο βηματισμός της Αθήνας και της Λευκωσίας πρέπει να είναι κοινός… Η ώρα του τώρα ή τίποτα (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: