Γερμανία: Μυστήριο με γυμνό «λυκάνθρωπο» στο Χαρζ, το βουνό των μύθων και της Βαλπουργιανής Νύχτας [photo, video]

Photo by iilushk0 via Pexles




Ο μυστηριώδης «λυκάνθρωπος» που είχε εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια να περιφέρεται στα δάση των βουνών Χαρζ στην κεντρική Γερμανία φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά γυμνός, κρατώντας κάτι που έμοιαζε με ξύλινο δόρυ, στους πρόποδες ενός ερειπωμένου κάστρου.

Οι φωτογραφίες του άνδρα –που δείχνει λασπωμένος και βρώμικος– τραβήχτηκαν από δύο πεζοπόρους: την Τζίνα Βάις, 31, και τον φίλο της Τόμπι, 38 ετών.

Αμφότεροι περπατούσαν στο δάσος κοντά στο Blankenburg στην πολιτεία της Σαξονίας-Άνχαλτ το βράδυ της Τρίτης.

«Όταν φτάσαμε στις αμμοσπηλιές είδαμε τον λύκο.

Στεκόταν σε μια από τις σπηλιές και κρατούσε ένα μακρύ ξύλινο ραβδί σαν λόγχη στο χέρι του», είπε η Βάις στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Η συνάντηση κράτησε δέκα λεπτά. «Δεν μας κοίταξε, δεν είπε τίποτα. Έμοιαζε βρώμικος, σαν άνθρωπος της λίθινης εποχής από κάποιο βιβλίο ιστορίας». Η Βάις πρόσθεσε ότι ο άνθρωπος φαινόταν να είναι γύρω στα σαράντα.

Οι αρχές στο Blankenburg δήλωσαν ότι είχαν λάβει αναφορές τα τελευταία πέντε χρόνια για μια φιγούρα που φορούσε στολή λύκου ή γούνα λύκου στο δάσος.

Στην περιοχή έχουν εντοπισθεί επιδέξια φτιαγμένες θέσεις πυράς καθώς και καλύβες από κλαδιά. «Κάποιος ξέρει ξεκάθαρα πώς να ζει έξω και να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες εποχές», εκτιμά ο Αλεξάντερ Μπεκ, επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Blankenburg.

  • Τον περασμένο Μάρτιο άλλοι πεζοπόροι είχαν καλέσει την αστυνομία λέγοντας: «Βοήθεια, εδώ τρέχει ένας λυκάνθρωπος». Ανέφεραν επίσης ότι είδαν μια μυστηριώδη λάμψη. Η αστυνομία και η πυροσβεστική έλαβαν σοβαρά υπόψη εκείνη την κλήση και ερεύνησαν την περιοχή αλλά βρήκαν μόνο παλιά σημεία πυρκαγιάς.

 

Μέλη της πυροσβεστικής ανέφεραν επίσης ότι είδαν έναν πιθανό κάτοικο του δάσους να φοράει γούνα, αλλά είπαν ότι τράπηκε σε φυγή.

Η αστυνομία είπε ότι ανησυχούσε λιγότερο για την παρουσία ενός «ανθρώπου  – λύκου» και περισσότερο για την πιθανότητα να προκαλέσει αυτός πυρκαγιές.

  • Οι μύθοι αφθονούν στην οροσειρά Harz με τα πυκνά δάση, τους απόκρημνους βράχους και τις σκοτεινές χαράδρες, αλλά κυρίως έχουν μια… προτίμηση στις μάγισσες που λέγεται ότι επικοινωνούν με τον διάβολο σε ένα ξέφρενο όργιο κατά τη διάρκερια της Βαλπουργιανής Νύχτας η οποία γιορτάζεται στις 30 Απριλίου, προς τιμήν της Αγίας Βαλπούργκας.

  • Στα χρόνια του Μεσαίωνα η γιορτή ήταν συνδεδεμένη με την μαγεία και τις μάγισσες, ενώ στις μέρες μας έχει γίνει δημοφιλής λαογραφική εκδήλωση συνδεδεμένη με τα «ξωτικά» και τον ερχομό της άνοιξης.
H οροσειρά Χαρζ στον χάρτη της Google

Σύμφωνα με τη λαογραφία που προέρχεται από παγανιστικές τελετές γονιμότητας, οι μάγισσες κατεβαίνουν από το Μπρόκεν, την υψηλότερη κορυφή του Χαρζ  για να χορέψουν γύρω από μια φωτιά και να παντρευτούν τον διάβολο.

Από αυτούς τους μύθους προήλθαν αρκετές παραδοσιακές γιορτές, στις οποίες ανάβουν φωτιές για να κρατήσουν μακριά τα κακά πνεύματα.

Με πληροφορίες από τους Times

Η Μόσχα πουλάει τρέλα για την κατάρριψη Πριγκόζιν: Δεν είναι δουλειά του Προέδρου των ΗΠΑ να μιλάει για τέτοια «τραγικά γεγονότα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: