Ένας νεοναζί θέλει να γίνει Δήμαρχος της Αθήνας: Μέσα από τη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής προκαλεί και πάλι τη Δημοκρατία

FILE PHOTO: Ο κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης, στη δικής της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Αθήνα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Η ανταπόκριση του Gerd Höhler από την Αθήνα Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND) αναφέρεται στην πρόθεση του καταδικασθέντος στελέχους της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων.

Σχολιάζει ότι ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής της απαγορευμένης πλέον Χρυσής Αυγής δεν τα παρατάει, παρόλο που πριν λίγο καιρό ο Άρειος Πάγος έβαλε φρένο στα σχέδιά του να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή απαγορεύοντάς του τη συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές.

Όπως ανακοίνωσε η δικηγόρος του, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ελεύθεροι Αθηναίοι», ο Κασιδιάρης προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, υποσχόμενος ότι η Αθήνα θα ξανακερδίσει την «ελληνική της ταυτότητα» και τον «ιστορικό της χαρακτήρα».

Οι παρατηρητές εκτιμούν ότι και αυτή τη φορά ο Άρειος Πάγος δεν θα επιτρέψει στον Κασιδιάρη να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων.

Ωστόσο οι «Ελεύθεροι Αθηναίοι» θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και σε περίπτωση επιτυχίας, ο Κασιδιάρης θα έχει τους δικούς του ανθρώπους όχι μόνο στη Βουλή, αλλά και στον Δήμο Αθηναίων, καταλήγει η ανταπόκριση.

Τίτλος: «Ένας νεοναζί θέλει να γίνει Δήμαρχος της Αθήνας»
Υπότιτλος: «Είναι το πρόσωπο του ελληνικού κόμματος Χρυσή Αυγή, που στο μεταξύ έχει απαγορευτεί, και εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών: ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Αθηναίων. Οι πιθανότητες είναι λίγες, ωστόσο με τη νίκη των Δεξιών στις βουλευτικές εκλογές ο Κασιδιάρης κερδίζει απροσδόκητα και πάλι δύναμη».

ΠΗΓΗ: Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND), Gerd Höhler – A neo-Nazi wants to be mayor of Athens

“Είμαστε εθνικιστές”, λένε με …υπερηφάνεια οι “Σπαρτιάτες”: Ο αρχηγός τους εκφράζει ξανά την ευγνωμοσύνη του προς τον Κασιδιάρη για την υποστήριξη προς το ακροδεξιό κόμμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: