Δόγμα “προλαμβάνω” δεν υπάρχει στην πατρίδα μας; Αλλά και στο “θεραπεύω” έχουμε πολλά προβλήματα: Χθες ο Άλκης, σήμερα ο Μιχάλης, αύριο ποιος;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκερτσος, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν (Aleksander Ceferin) και τους Βαγγέλη Μαρινάκη, πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον Γιάννη Αλαφούζο, πρόεδρο του Παναθηναϊκού, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, πρόεδρο της ΑΕΚ και τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ Αρτούρ Νταβιτιάν, στο Μέγαρο Μαξίμου, Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ, Λάρισα

Η πιο σημαντική υπηρεσία που ένα σοβαρό κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει στους πολίτες του είναι να ζουν κάτω από συνθήκες απόλυτης Ασφάλειας. Το θέμα της Ασφάλειας αποτελεί την πιο βασική προϋπόθεση για ένα πολίτη προκειμένου να μπορεί να αφοσιωθεί απρόσκοπτα στον αγώνα επιβίωσης.

Να νοιώθει ότι τα παιδιά του δεν κινδυνεύουν κάθε στιγμή από τον κάθε αλήτη που κυκλοφορεί ανάμεσά μας, ενίοτε και εισβάλλοντας σαν νέος Αττίλας στη πατρίδα μας.

Η πατρίδα μας κατακλύζεται ασταμάτητα με κάθε λογής παράξενους τύπους που στην πατρίδα τους (π.χ. Σαουδική Αραβία) απαγορεύουν ακόμα και το σταυροκόπημα!

  • Τόλμησε ο Ρονάλντο να βάλει τον σταυρό του στο γήπεδο… κι αν δεν ήταν ο Ρονάλντο θα έψαχναν ακόμα τα ίχνη του.… Ενώ αυτοί οι τύποι σε μας απαιτούν να κτιστούν παντού μουσουλμανικά τεμένη για χάρη τους.

Για να μπορέσει κάθε κυβέρνηση να κάνει τους πολίτες της να νοιώθουν και να είναι ασφαλείς απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει σωστά στελεχωμένη και εκπαιδευμένη αστυνομία και να λειτουργεί η δικαιοσύνη.

Ο νομοταγής πολίτης δεν «φοβάται» ούτε την αστυνομία ούτε την δικαιοσύνη. Αντιθέτως κάθε νομοταγής πολίτης αποζητά να υπάρχουν σωστοί αστυνομικοί και δίκαιοι δικαστές.

Στη χώρα μας (Ελλάδα και Κύπρο) τίποτε από τα παραπάνω δεν λειτουργεί σωστά. Ο πολίτης καταφεύγει στη δικαιοσύνη για να βρει το δίκαιο του και η δικαιοσύνη αποφασίζει -αν αποφασίσει- ύστερα από την πάροδο πολλών ετών!

Πολίτης υπέβαλε μήνυση σε συμπολίτη του για σοβαρή ζημιά που του προκάλεσε κατ΄ επανάληψη και κακόβουλα σε περιουσιακό του στοιχείο έχοντας στα χέρια του αδιάσειστα στοιχεία και ο κατηγορούμενος προφασιζόμενος διάφορα απέφευγε χρόνια να προσέλθει στο δικαστήριο.

Αποτέλεσμα: Η υπόθεση μπήκε στο Αρχείο! Γνωρίζω/γνωρίζουμε περίπτωση/εις κλέφτη/των που συνελήφθησαν δεκάδες φορές επ΄ αυτοφώρω να κλέβουν κι όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας!

  • Πάμε τώρα στα προχθεσινά. Διερωτώμαι: Ποιοί ανίκανοι/ανάξιοι ηγέτες στην αστυνομία και αλλού γνώριζαν για την εισβολή των Κροατών στην Αθήνα (το Μαυροβούνιο μας είχε προειδοποίηση με κάθε λεπτομέρεια) και δεν έπραξαν τα δέοντα προκειμένου να αποφευχθούν όσα τραγικά ακολούθησαν;

Όσες συγνώμες κι αν ζητήσουν, όσα μέτρα εκ των υστέρων κι αν λάβουν, ο Μιχάλης Κατσουρής δεν θα γυρίσει πίσω! Ο Μιχάλης ζει λέμε όλοι μαζί! Είναι κι΄αυτό ένα είδος παρηγοριάς. Γιατί στην πραγματικότητα ο Μιχάλης δεν ζει! Έφυγε όπως και ο Άλκης τόσο άδικα και τίποτε δεν μπορεί να σταθεί ικανό να αναπληρώσει την απώλεια τους.

Μας είπαν ότι τους παρακολουθούσαν διακριτικά! Μα ποιούς παρακολουθούσαν αλήθεια; Είμαστε σοβαροί; Τους αλήτες; Τους δολοφόνους που κατέβαιναν αρματωμένοι από την Κροατία για την Αθήνα για να διαλύσουν ό,τι βρεθεί στο δρόμο τους; Κι αντί να τους στείλουν από εκεί που ήρθανε τους άφησαν να φθάσουν στην Ελληνική Πρωτεύουσα!

Πάτε τώρα στην μάνα και τον πάτερα του Μιχάλη και εξηγήστε τους. Τι να τους εξηγήσετε αλήθεια; Δεν υπάρχει τίποτε να εξηγήσετε. Κι αν δεν συνετιστούμε πάραυτα ούτε ο Μιχάλης δεν θα είναι το τελευταίο θύμα των ανεγκέφαλων…

Υστερόγραφο: Τι προτείνει  αλήθεια ο Κροάτης πρόεδρος; Μήπως να αφήσουμε ατιμώρητο τον κάθε αλήτη να σπάζει και ρημάζει ό,τι βρεθεί στο δρόμο του;

* Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η Ελλάδα και η Κύπρος πάντα μαζί αλληλέγγυες σε κάθε δύσκολη περίπτωση και περίσταση! Οι Έλληνες της Κύπρου δεν κατέγραψαν ούτε μια απουσία στα εθνικά καλέσματα!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: