Δεν αποκλείουν κακόβουλη ενέργεια οι κυπριακές αρχές: Έρευνες στο σημείο όπου ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στη Λεμεσό

Φωτογραφία Omega Channel




Έρευνες στο σημείο όπου ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Άλασσας της επαρχίας Λεμεσού βρίσκονται σε εξέλιξη από την κυπριακή Αστυνομία.

Επιτόπου έσπευσε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου. Σε δηλώσεις του ο κ. Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα από το ΤΑΕ Λεμεσού για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης της φωτιάς. Έχουν προκληθεί ζημιές σε δύο αποθήκες από τη φωτιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο περιλαμβανομένης και της κακόβουλης ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι σοβαρή καταγγελία βρίσκεται ενώπιον των αρχών που κάνει λόγο για ύποπτο όχημα που κινείτο στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο ενώ στην περιοχή βρίσκονται επίγειες και ενάεριες δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Επιγείες δυνάμεις βρίσκονται στην πυρκαγιά σε επιφυλακή και εκεί που παρουσιάζονται αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται. Τα εκμισθωμένα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη της Δημοκρατίας επιχειρούν κατά διαστήματα κατόπιν αξιολόγησης στο πεδίο.

  • Καμένη γη στη Λεμεσό

Συγκλονίζουν μαρτυρίες κατοίκων στην Παραμύθα στο OMEGA για τη μεγάλη πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού που τους έβγαλε κυριολεκτικά έξω από το σπίτι τους που απειλήθηκε από τις φλόγες. Ταυτόχρονα «φωνάζουν» ότι δεν έχουν νερό και ρίχνουν τα πυρά τους στον κοινοτάρχη.

«Ήταν μια πραγματική εμπειρία, αμαν βλέπεις τη πυρκαγιά απέναντι που το σπίτι σου στα 20 μέτρα… ευτυχώς ήρθε η Αστυνομία, χτύπησε τη πόρτα και φύγαμε άρον άρον. Εγώ στις τρεις το απόγευμα έβλεπα καπνούς κάτω. Η πυρκαγιά σε ενάμισι ώρα ήρθε απέναντι από το σπίτι μας», αναφέρει σε δηλώσεις του από τη Λεμεσό, ο Αντρέας Βασιλείου, κάτοικος Παραμύθας.

«Είμαστε από το 2013 που είμαστε εδώ. Είμαι ανάπηρος, ο σύγαμπρος μου είναι ανάπηρος. Από τότε κάναμε χιλιάδες αιτήσεις και δεν μας έβαλαν νερό και πληρώνουμε 60 ευρώ το μήνα και φέρνουμε νερό. Χτες εάν δεν ήταν το νερό μπορούσε να καεί το σπίτι», προσθέτει.

«Δεν μπορώ να το περιγράψω εκόλλησε η φωτιά πάνω στο σπίτι. Να έχω έναν ανάπηρο εγώ να μπορώ να τρέξω… να τον πιάσω με ένα πανί και να φύγω από εδώ. Να κοιμηθούμε σε έναν καναπέ ψες, τετραπληγικός άνθρωπος γιατί δεν έχουμε νερό» λέει η Μάρθα Κωνσταντίνου.

«Είμαστε στο 2023 και δεν έχουμε νερό. Προμήθευσα με το βυτιοφόρο μου νερό την πυροσβεστική» προσθέτοντας ότι ο κοινοτάρχης ήταν απών.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου έσπευσε στα μέτωπα της φωτιάς: Μαζική επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών στην επαρχία Λεμεσού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: