Αποδοκιμάζει τον Αρχιμανδρίτη Ρωμανό, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου: Κατηγορήθηκε από την Εκκλησία της Αλβανίας για υβριστική συμπεριφορά

Ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος. Φωτογραφία via ekklisiaonline.gr




Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος έλαβε θέση για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας και με την οποία ζητούσε την τιμωρία Αρχιμανδρίτη της Εκκλησίας της Κρήτης.

Πρόκειται για τον Ηλία Αναστασιάδη (το ψευδώνυμο του Αρχιμανδρίτη Ρωμανού).

Ειδικότερα, ο κ. Πρόδρομος αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι “καθίσταται απολύτως σαφές ότι οι ύβρεις και οι ειρωνείες από ένα κληρικό, αναφερόμενες σε οποιοδήποτε πρόσωπο, πολύ περισσότερο σε ένα Προκαθήμενο Ορθοδόξου Εκκλησίας, δεν γίνονται αποδεκτές και αποδοκιμάζονται έντονα”.

Διευκρινίζει δε ότι, “ανάλογες συμπεριφορές δεν θα επαναληφθούν και δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον.

Κάθε διάλογος επί παντός θέματος χρειάζεται μόνο επιχειρήματα και αλληλοσεβασμό με επίγνωση της θέσης και της ευθύνης που καθένας κατέχει, όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού”.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας (ΕΔΩ), με την οποία επισημαινόταν ότι αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας της Κρήτης“ανάρτησε σε μέρες μεγάλων εορτών στον προσωπικό του δικτυακό του τόπο, ύβρεις σε βαθμό χυδαιότητας εις βάρος του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου”.

Εκτιμά δε ότι αφορμή “υπήρξε επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον διωκόμενο Ουκρανό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τούλτσιν και Μπρατσλάφ κ. Ιωνάθαν, στην οποία αναφέρεται ότι: Με βαθύτατη θλίψη παρακολουθούμε τις οδυνηρές δοκιμασίες της Ύμετέρας προσφιλούς Σεβασμιότητος και του εκλεκτού Υμών ποιμνίου…Αδιαλείπτως ευχόμεθα να Σας αξιώνει ο Θεός «να συνιστάται πάντοτε εαυτούς διακόνους εν υπομονή πολλή….» Β΄Κορ. 6, 4-9)”.

Και συνεχίζει: “Η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ελπίζει ότι η προϊσταμένη του εκκλησιαστική Αρχή, ανεξαρτήτως των προσώπων που καλύπτονται πίσω από αυτό το προσωπείο, θα επέμβει αποτελεσματικώς, ώστε να σταματήσει η δυσώδης αυτή συμπεριφορά.

Τα διαδοχικά κακεντρεχή κείμενά του προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνον δύο τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες αλλά και το κύρος της Ορθοδοξίας στη χριστιανική oικουμένη”.

Μια συναυλία αφιερωμένη στην κυπριακή τραγωδία του 1974: “Κύπρος Νυν και Αεί” με γνωστούς Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες στην Αγλαντζιά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: