Από το Scarface στο Breaking Bad: Πέθανε ο Αμερικανός ηθοποιός Μαρκ Μαργκόλις * Ο διάσημος γερο-βαρόνος των ναρκωτικών [videos]

FILE PHOTO: Ο Μαρκ Μαργκόλις σε μια χαρακτηριστική σκηνή του Breaking Bad. Screenshot via YouTube@ Zamir A. Hernandez/




Πέθανε ο Μάρκ Μαργκόλις, ο Αμερικανός ηθοποιός που έγινε εξαιρετικά γνωστός στο ευρύ κοινό για τον ρόλο του ως πρώην βαρόνος των ναρκωτικών Hector Salamanca στο Breaking Bad και στο Better Call Saul . Ήταν 83 ετών.

Ο Μαργκόλις πέθανε στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης μετά από σύντομη ασθένεια. Δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν η σύζυγός του, Ζακλίν, και ο γιος του, Μόργκαν.

Ο Μαργκόλις, ο οποίος κάποτε περιέγραψε τον εαυτό του ως «ηθοποιό ταξιδιώτη», είχε παίξει χαρακτηριστικούς  ρόλους σε περισσότερες από 60 ταινίες σε μια καριέρα πέντε δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένων των Scarface, Ace Ventura και The Wrestler.

Στο Breaking Bad , ο Μαργκόλις  [Salamanca] ήταν ένας αγανακτισμένος πρώην βαρόνος των ναρκωτικών, ο οποίος επικοινωνούσε μόνο χρησιμοποιώντας ένα ορειχάλκινο κουδούνι που ήταν συνδεδεμένο στην αναπηρική του καρέκλα και τελικά πέθανε με δραματικό τρόπο.

Το 2012 ήταν υποψήφιος για Emmy.

Ο Μαργκόλις γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια το 1939. Αφού μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε κοντά στη Στέλλα Άντλερ και ξεκίνησε την καριέρα του στη σκηνή.

Εμφανίστηκε σε περισσότερα από 50 θεατρικά έργα εκτός Μπρόντγουεϊ.

«Ήταν μοναδικός στο είδος του. Δεν θα ξαναδούμε όμοιό του», είπε ο Ρόμπερτ Κόλκερ, μάνατζερ του Μαργκόλις. «Ήταν ένας πολύτιμος πελάτης και ένας δια βίου φίλος. Ήμουν τυχερός που τον γνώρισα».

 

 

 

 

Με πληροφορίες από The Guardian

Μετά την αθώωση η ολική επαναφορά: Aκόμη και εντός του έτους στους κινηματογράφους η νέα ταινία του Κέβιν Σπέισι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: