Απαράδεκτη και καταδικαστέα η επίθεση σε τζαμί, μηδενική η ανοχή από την κυβέρνηση της Κύπρου: Ο Πρόεδρος έδωσε οδηγίες για άμεση διερεύνηση του περιστατικού

Το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ.




Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μέσω Twitter εκ μέρους της κυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη, αναφορικά με την απαράδεκτη επίθεση σε τζαμί στη Λεμεσό.

Σημειώνει ότι είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα η επίθεση στο τζαμί, και τονίζει ότι είναι μηδενική η ανοχή από την κυβέρνηση της Κύπρου: Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης έδωσε οδηγίες για άμεση διερεύνηση του περιστατικού

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Λετυμπιώτη:

Η επίθεση στο τέμενος στη Λεμεσό είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Η κυβέρνηση τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι ανεχτά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει οδηγίες προς τις Αρχές για ταχεία διερεύνηση του περιστατικού, εντοπισμό των δραστών και προσαγωγής τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η διαφύλαξη των θρησκευτικών ελευθεριών και η προστασία των θρησκευτικών μνημείων της χώρας μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της πολιτείας και του λαού μας.

Η ανοχή της Κυβέρνησης σε φαινόμενα βίας είναι μηδενική. Η διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση της πολιτείας.

Η ανόητη επίθεση στο τζαμί Köprülü Hacı İbrahim Ağa, στη Λεμεσό, δίνει δυστυχώς την ευκαιρία στους ισλαμιστές της Άγκυρας να κατηγορούν τους Ελληνοκύπριους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: