Η ανόητη επίθεση στο τζαμί Köprülü Hacı İbrahim Ağa, στη Λεμεσό, δίνει δυστυχώς την ευκαιρία στους ισλαμιστές της Άγκυρας να κατηγορούν τους Ελληνοκύπριους

Ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών και τέως επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας Hakan Fidan έχοντας πίσω του τον Χουλουσί Ακάρ. EPA, ALEXANDER ZEMLIANICHENKO, POOL




Ανακοίνωση εξέδωσε το Τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών, μέσω της οποίας καταδικάζει έντονα την ανόητη επίθεση που σημειώθηκε σε τζαμί στη Λεμεσό.

Οι Τούρκοι ισλαμιστές άδραξαν την ευκαιρία για να ισχυριστούν ότι δήθεν η ανόητη αυτή επίθεση είναι “απόδειξη ότι η λύση δύο κρατών αποτελεί το μόνο ρεαλιστικό μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού”.

Στην τουρκική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Καταδικάζουμε έντονα την εμπρηστική επίθεση τις πρώτες πρωινές ώρες στο τέμενος Köprülü Hacı İbrahim Ağa στην πόλη της Λεμεσού. Υποστηρίζουμε πλήρως τη δήλωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της ΤΔΒΚ (όπως την αποκαλούν τα κατεχόμενα) σχετικά με αυτό το θέμα.

Αυτή η αποτρόπαια επίθεση είναι μια ακόμη προσθήκη στις προηγούμενες ενέργειες κατά διαφορετικών τζαμιών στην ελληνοκυπριακή διοίκηση.

Ως το τελευταίο παράδειγμα της αυξανόμενης ισλαμοφοβίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, αυτή η επίθεση όχι μόνο στοχεύει μουσουλμάνους, αλλά καταδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο σοβαρή έχει γίνει η απειλή για τις κοινές μας ανθρώπινες αξίες.

Από την άλλη πλευρά, το μίσος και η μισαλλοδοξία που αποκαλύφθηκαν από την εν λόγω επίθεση δείχνουν πόσο μακριά απέχουν ορισμένα τμήματα της ελληνοκυπριακής κοινότητας από την κατανόηση της συμβίωσης σε ειρήνη, ηρεμία και ανοχή με τους μουσουλμάνους Τουρκοκύπριους, παρέχοντας μια επιπλέον απόδειξη ότι η λύση δύο κρατών αποτελεί το μόνο ρεαλιστικό μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού.

Απέρριψε η Κύπρος σχέδιο της κοινοπραξίας υπό την Chevron Corp για το κοίτασμα «Αφροδίτη»: Αναμένεται επικαιροποιημένο εντός 30 ημερών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: