«Αλητήριοι εμπρηστές, δεν θα γλιτώσετε, εγκληματείτε ενάντια στη χώρα» – Για 9 απόπειρες εμπρησμού μιλάει ο Κικίλιας * Τέσσερις προσαγωγές [video]

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στη διάρκεια των δηλώσεών του. Screenshot via Glomex@OPEN




Με εξαιρετικά σκληρή γλώσσα, πρωτοφανή ένταση και επικαλούμενος επίσημα στοιχεία, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε για εννιά διαπιστωμένες απόπειρες εμπρησμού από πρόθεση τις τελευταίες ώρες στον Αυλώνα.

Προειδοποίησε παράλληλα ότι οι «αλητήριοι εμπρηστές» θα βρεθούν και «θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη».

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι «στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή του Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν εννιά απόπειρες εμπρησμού. Στις 08:13, στον Αυλώνα έγινε μία απόπειρα εμπρησμού, στις 08:57 στο Συκάμινο δύο απόπειρες, στις 09:47 πάλι στο Συκάμινο τρεις προσπάθειες εμπρησμού, στις 10:51 βόρεια του Αυλώνα μία προσπάθεια, και στις 12:01 μ.μ. στους πρόποδες της Πάρνηθας, βόρεια του Αυλώνα, μία προσπάθεια, η οποία και πήρε διαστάσεις».

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού έγινε γνωστό ότι Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο ανδρών που είναι ύποπτοι για εμπρησμό στην περιοχή του Αυλώνα.

Μία ώρα αργότερα, η αστυνομία προχώρησε σε δύο νέες προσαγωγές ατόμων που είναι ύποπτα για εμπρησμό.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί του ΑΤ Μενιδίου προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ανδρων, ηλικίας 31 ετών, που επέβαιναν σε όχημα και κινούνταν ύποπτα στην οδό Φιλίας των Λαών.

  • Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ προσήχθη από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο ΑΤ Αυλώνα ένας 45χρονος, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες πως κινούνταν ύποπτα από το πρωί με το όχημα του στις περιοχές που εκδηλώθηκαν πυρκαγιές, ενώ λίγο αργότερα προσήχθη και ένας δεύτερος άνδρας.

Nέα εστία φωτιάς στον Αυλώνα: Φλόγες βόρεια της Πάρνηθας * Πέντε απόπειρες εμπρησμού σε δύο ώρες * Πληροφορίες για προσαγωγές [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: