Αχτσιόγλου για τις φωτιές: Η κοσμογονία που είχε υποσχεθεί ο Μητσοτάκης στην Πολιτική Προστασία έχει εξελιχθεί σε δυστοπία για την ελληνική κοινωνία

FILE PHOTO Effie Achtsioglou ANA – MPA/ALEXANDROS VLACHOS




«Αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά εφιαλτικό. Η κοσμογονία, που είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης στην Πολιτική Προστασία, έχει εξελιχθεί σε δυστοπία για την ελληνική κοινωνία», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στη «Θεσσαλία Τηλεόραση», αναφερόμενη στην απώλεια ανθρώπινων ζωών, στις περιουσίες που χάθηκαν και στην οικολογική καταστροφή από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Υπογραμμίζοντας το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται», ενώ «το “επιτελικό” κράτος, πέρα από το ότι ήταν ένας γιγάντιος μηχανισμός διασπάθισης δημοσίου χρήματος, φαίνεται ότι τελικά είναι και ένα εγκληματικό κράτος».

Σημείωσε, ακόμα, ότι ο πρωθυπουργός «δεν στέκεται απέναντι στις αντικειμενικές του ευθύνες» και «επιχειρεί για άλλη μία φορά να αντιμετωπίσει την κατάσταση αμιγώς με επικοινωνιακούς όρους, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών».

Επισήμανε, παράλληλα, ότι «στοιχειώδη μέτρα προστασίας, προετοιμασίας και πρόληψης ήταν παντελώς απόντα», γι’ αυτό «η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, ούτε πίσω από θεωρίες συνωμοσίας, ούτε να χτίζει, φανερά ή μη φανερά, πάνω σε έναν εκφασισμό της κοινωνίας, όπως οι ασύλληπτες εικόνες πογκρόμ εναντίον μεταναστών».

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κάνει μία συνολική προσπάθεια ανασύνταξης» και πρόσθεσε πως «πρέπει να βρεθούμε στην κοινωνία και να ξεκινήσουμε μία από τα κάτω κινητοποίηση, στους επαγγελματικούς συλλόγους, στους επιστημονικούς φορείς, στα συνδικάτα στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε μία σειρά από μέτωπα κοινωνικής δράσης».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε ότι «χρειάζεται μαχητική, δομική αντιπολίτευση και την ίδια στιγμή παρουσίαση συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων για το σήμερα, αλλά και μεγάλων τομών για το αύριο. Το κρίσιμο είναι να δώσουμε την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης και για να συμβεί αυτό πρέπει οι πολίτες να πεισθούν με ένα ρεαλιστικό σχέδιο».

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» του Βόλου η Έφη Αχτσιόγλου κάλεσε σε μαζική συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ώστε «να βάλουν και οι ίδιοι ένα λιθαράκι σε μία διαδρομή που αφορά το σύνολο της κοινωνίας» και τόνισε πως «δεν είναι μία κλειστή διαδικασία. Δεν είναι μία διαδικασία αμιγώς εσωκομματική. Είναι πολύ κρίσιμο οι δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες να συμμετάσχουν και να εκφραστούν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Φάμελλος για τις φωτιές: Αποδεικνύεται ότι δεν είχαμε επάρκεια και ετοιμότητα ως Πολιτεία-Εντονο κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: