Βρέθηκε το χαμένο θέατρο του Νέρωνα στη Ρώμη θαμμένο κάτω από ξενοδοχείο: Εκπληκτικά ευρήματα [photos]

FILE PHOTO: Προτομή του Νέρωνα ΕPA/FACUNDO ARRIZABALAGA




Το χαμένο θέατρο του αυτοκράτορα Νέρωνα βρέθηκε κάτω από χώρο ξενοδοχείου στη Ρώμη.
Οι Ιταλοί αρχαιολόγοι μιλούν για «εξαιρετικά ευρήματα», των οποίων η ύπαρξη ήταν προηγουμένως γνωστή μόνο από αναφορές σε αρχαία κείμενα.

Τα ερείπια του θεάτρου του Νέρωνα, ενός αυτοκρατορικού θεάτρου που αναφέρεται στα αρχαία ρωμαϊκά κείμενα αλλά ουδέποτε είχε βρεθεί, ανακαλύφθηκαν κάτω από τον κήπο ενός υπό ανέγερση ξενοδοχείου (Four Seasons), λίγα μέτρα μακριά από το Βατικανό.

Αρχαιολόγοι ανέσκαπταν κάτω από τον περιφραγμένο κήπο του Palazzo della Rovere ήδη από το 2020 ως μέρος των προγραμματισμένων ανακαινίσεων στο γεμάτο τοιχογραφίες αυτό κτήριο της Αναγέννησης.

To Palazzo della Rovere: Hellas Journal

Το palazzo, το οποίο καταλαμβάνει ένα τετράγωνο της πόλης κατά μήκος της Via della Conciliazione (Οδός Συμφιλίωσης) που οδηγεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, φιλοξενεί ένα αρχαίο ιπποτικό τάγμα του Βατικανού που μισθώνει τον χώρο σε ένα ξενοδοχείο για να συγκεντρώσει χρήματα για τους Χριστιανούς στους Αγίους Τόπους.

 

Ο γενικός κυβερνήτης του Τάγματος του Παναγίου Τάφου της Ιερουσαλήμ, Λεονάρντο Βισκόντι ντι Μοντρόνε, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοινώνοντας την ανακάλυψη ότι η αλυσίδα ξενοδοχείων που επρόκειτο να καταλάβει την τοποθεσία ήταν το Four Seasons. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει εγκαίρως για το ιωβηλαίο του Βατικανού το 2025, όταν εκτιμάται ότι 30 εκατομμύρια επισκέπτες και προσκυνητές αναμένεται να επισκεφθούν τη Ρώμη.

 

Αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν τα ευρήματα «εξαιρετικά» επειδή διευκολύνουν μια σπάνια ματιά σε μια περίοδο της ρωμαϊκής ιστορίας από την αυτοκρατορική περίοδο έως τον 15ο αιώνα.

 

Μεταξύ των ανακαλύψεων είναι χρωματιστά γυάλινα κύπελλα του 10ου αιώνα και κομμάτια αγγειοπλαστικής που ασυνήθιστα καθώς ήταν πολύ λίγα γνωστά για αυτήν την περίοδο στη Ρώμη.

Η Marzia Di Mento, η επικεφαλής αρχαιολόγος του χώρου, είπε ότι προηγουμένως είχαν βρεθεί μόνο επτά γυάλινα δισκοπότηρα της εποχής και ότι οι ανασκαφές αυτής της τοποθεσίας προσέθεσαν άλλα επτά.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν μαρμάρινες στήλες και γύψο διακοσμημένο με φύλλα χρυσού, οδηγώντας τους στο συμπέρασμα ότι το Θέατρο του Νέρωνα που αναφέρεται σε κείμενα του Πλίνιου του Πρεσβύτερου, του αρχαίου Ρωμαίου συγγραφέα και φιλοσόφου, βρισκόταν πράγματι στην τοποθεσία, ακριβώς έξω από τον ποταμό Τίβερη.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι οι κινητές αρχαιότητες θα μεταφερθούν σε μουσείο, ενώ τα ερείπια της ίδιας της θεατρικής δομής θα καλυφθούν ξανά μετά την ολοκλήρωση όλων των μελετών.

Με πληροφορίες από Guardian

Ο θάνατος της Σινέντ Ο’ Κόνορ δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος ανακοίνωσε η αστυνομία του Λονδίνου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: