Βρέθηκε κοκαΐνη σε τουαλέτα στον Λευκό Οίκο: Δυο μέρες μετά την επίσκεψη του υιού Μπάιντεν, επισημαίνουν οι κακεντρεχείς – Έρευνα από τις μυστικές υπηρεσίες

FILE PHOTO Ο Λευκός Οίκος στη διάρκεια της μέρας. Φωτογραφία Hellas Journal




Η κοκαΐνη βρέθηκε σε εγκαταστάσεις στον Λευκό Οίκο το απόγευμα της Κυριακής και η μυστική υπηρεσία ερευνά το περιστατικό που προκάλεσε εκκένωση των χώρων.

Μια προκαταρκτική δοκιμή διαπίστωσε ότι η ουσία λευκής σκόνης έδειξε θετική στην κοκαΐνη, δήλωσε στην Washington Post αξιωματούχος που γνωρίζει την έρευνα .

Η ανακάλυψη ήρθε δύο ημέρες αφότου ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, κάτι που έχει ενθουσιάσει τα αυτιά των συντηρητικών που υποδεικνύουν τον εθισμένο γιο του προέδρου ως πηγή της παράνομης ουσίας.

Ο ακροδεξιός παρουσιαστής του Newsmax, Ρομπ Σμιτ, είπε: «Δεν θα ήταν τραγικό» το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου χωρίς ο Χάντερ Μπάιντεν να σκίζει τις γραμμές από την προτομή του Τέντι Ρούσβελτ.

Ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Άντονι Γκιουλιέλμι δήλωσε στην Post ότι διεξάγουν περαιτέρω δοκιμές για να επιβεβαιώσουν εάν η ουσία είναι το παράνομο ναρκωτικό.

Είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν βρισκόταν στην εκτελεστική έπαυλη όταν ανακαλύφθηκε η ουσία.

Οι αρχές διερευνούν πώς μπήκε η κοκαΐνη στον Λευκό Οίκο.

Ένα ένστολο μέλος του USSS βρήκε τη λευκή ουσία σε σκόνη κατά τη διάρκεια ενός γύρου ρουτίνας στον Λευκό Οίκο – αλλά δεν είναι σαφές πού στο κτίριο βρέθηκε η κοκαΐνη.

Η ανακάλυψη του παράνομου ναρκωτικού οδήγησε σε μια σύντομη εκκένωση του Λευκού Οίκου.

Η ομάδα της πυροσβεστικής υπηρεσίας DC που ανταποκρίθηκε στην κλήση διαπίστωσε ότι η ουσία δεν αποτελούσε απειλή – και η καταγραφή μιας αποστολής από το πυροσβεστικό πλήρωμα επιβεβαίωσε ότι οι δοκιμές διαπίστωσαν ότι ήταν κοκαΐνη.

«Έχουμε μια κίτρινη μπάρα που λέει υδροχλωρική κοκαΐνη», είπε ένας πυροσβέστης με το τμήμα επικίνδυνων υλικών DC στις 8:49 της Κυριακής, σύμφωνα με την Post.

«Σήκωσέ το και βγάλε το», έδωσε εντολή ο πυροσβέστης.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος είναι γνωστό ότι αγωνίζεται με την κατάχρηση ουσιών, βρέθηκε στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή πριν αναχωρήσει με τον πατέρα του στο Καμπ Ντέιβιντ για το Σαββατοκύριακο των διακοπών της 4ης Ιουλίου.

Ο πρόεδρος και ο γιος του υποστηρίζουν ότι έχει σταματήσει τον εθισμό του.

Πιο πρόσφατα, ο νεότερος Μπάιντεν κατέληξε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να αποφύγει τη φυλάκιση αφού βρισκόταν σε ομοσπονδιακό έντυπο για να αγοράσει πυροβόλο όπλο. Τσέκαρε ένα πλαίσιο που ισχυριζόταν ότι δεν έκανε χρήση και δεν ήταν εθισμένος σε παράνομες ουσίες – γεγονός που θα τον απέκλειε από το να αγοράσει το όπλο.

Το έντυπο που έρχεται σε αντίθεση με τα χρονοδιαγράμματα και τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στα απομνημονεύματα του ίδιου του Χάντερ Μπάιντεν.

Οι επικριτές του Μπάιντεν και οι συντηρητικοί αποδοκίμασαν τη συμφωνία του Χάντερ, υποστηρίζοντας ότι οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον γιο του προέδρου θα τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης για το ίδιο αδίκημα.

Η συμφωνία είδε επίσης τον Χάντερ να παραδέχεται την ενοχή του για δύο φορολογικά παραπτώματα.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Kύμα φονικών στις ΗΠΑ: Το τελευταίο με τρεις νεκρούς και 8 τραυματίες σε ένοπλη επίθεση στο Τέξας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: