Τριγμοί στο ΔΗΚΟ, “ανταρσία” τριών βουλευτών εναντίον της γραμμής του κόμματος για τις εκποιήσεις: “Ανυπάκουοι” Μυλωνάς, Κουλίας και Ορφανίδης

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Φωτογραφία από το Γραφείου Τύπου του κόμματος




Ενώπιον του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) κλήθηκαν για να δώσουν εξηγήσεις οι τρεις βουλευτές του κόμματος που ψήφισαν την επίμαχη πρόταση για τις εκποιήσεις, διαχωρίζοντας τη θέση τους από την επίσημη θέση του κόμματος.

Πρόκειται για τους Παύλο Μυλωνά, Ζαχαρία Κουλία και Χρίστο Ορφανίδη, οι οποίοι υπερψήφισαν την πρόταση νόμου.

Σε παρέμβαση του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού, ο δημοσιογράφος του OMEGA, Δημήτρης Χατζηιωσήφ, ανέφερε ότι πρόκειται για την πρώτη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ στη νέα του μορφή μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη συνεδρία η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, οι τρεις βουλευτές του κόμματος οι οποίοι συμμετέχουν ex officio στο εκτελεστικό γραφείο έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις για την απόφαση τους να κινήθηκούν αντίθετα από το κόμμα στην ψηφοφορία για τις εκποιήσεις την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή.

Σύμφωνα με πηγές του OMEGA, μέλη του κόμματος εξέφρασαν δυσαρέσκεια καθώς οι τρεις βουλευτές διαχώρισαν τη θέση τους από την επίσημη απόφαση της υπόλοιπης κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία ήταν η καταψήφιση της πρότασης νόμου και δήλωσαν εκτεθειμένοι στη βάση του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OMEGA, κατά τη διάρκεια του Εκτελεστικού υπήρξε ένταση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, να θέτει θέμα συνοχής της κοινοβουλευτικής ομάδας και προειδοποίησε πως τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να επαναληφθούν, ενώ ζήτησε πειθαρχία από τα μέλη και τους βουλευτές του κόμματος.

Από την πλευρά τους οι τρεις βουλευτές δεν υποχώρησαν από τις θέσεις τους και δήλωσαν πως το θέμα των εκποιήσεων όπως και άλλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία είναι ιδεολογικά και συνειδησιακά.

Η ένταση εκτονώθηκε μετά τις εκατέρωθεν εξηγήσεις και παρόλο που δεν υπήρξε μία κοινή γραμμή στο συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε πως το θέμα θεωρείται λήξαν.

‘Εχει πρόβλημα το ΑΚΕΛ με τον ΔΗΣΥ, “συνέταιρο” του στο Κυπριακό: Τον κατηγορεί για την υποστήριξη του στην ένταξη της Κυπρου στο ΝΑΤΟ!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: