Ο Νικόλας ζήτησε πειθαρχία από τους τρεις βουλευτές του ΔΗΚΟ: Οι τρεις “αντάρτες” δεν υποχωρούν, διαφορετική η γραμμή τους από την επίσημη

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Φωτογραφία από σελίδα του ΔΗΚΟ στο Facebook




Ενώπιον του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) κλήθηκαν για να δώσουν εξηγήσεις οι τρεις βουλευτές του κόμματος που ψήφισαν την επίμαχη πρόταση για τις εκποιήσεις, διαχωρίζοντας τη θέση τους από την επίσημη θέση του κόμματος.

Πρόκειται για τους Παύλο Μυλωνά, Ζαχαρία Κουλία και Χρίστο Ορφανίδη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του καναλιού OMEGA, κατά τη διάρκεια του Εκτελεστικού υπήρξε ένταση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο να θέτει θέμα συνοχής της κοινοβουλευτικής ομάδας και προειδοποίησε πως τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να επαναληφθούν, ενώ ζήτησε πειθαρχία από τα μέλη και τους βουλευτές του κόμματος.

Όπως πληροφορείται το OMEGAlive υπήρξαν στελέχη που συντάχθηκαν έντονα με τη θέση που εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, περί υπακοής στην κομματική γραμμή, ειδικά τώρα που το κόμμα βρίσκεται στη συγκυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του κόμματος, τόνισε ότι η εικόνα του ΔΗΚΟ στην τελευταία θυελλώδη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, δεν ήταν αυτή που θέλει να έχει, αφού οι τρεις βουλευτές τήρησαν διαφορετική θέση από την επίσημη γραμμή του κόμματος.

Μάλιστα αφέθηκαν και κάποια υπονοούμενα για ανάγκη λήψης μέτρων.

Πιο έντονος από τους τρεις «αντάρτες» βουλευτές ήταν ο Ζαχαρίας Κουλίας, ο οποίος έκανε λόγο ακόμα και για ετοιμότητα εκ μέρους του να αντιμετωπίσει το όποιοδήποτε «κατηγορητήριο» ενώπιον της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Ο Παύλος Μυλωνάς και ο Χρίστος Ορφανίδης εμφανίστηκαν πιο ήπιοι στις τοποθετήσεις του, χωρίς όμως να δείχνουν προθέσεις υποχώρησης, από την αρχική στάση που τήρησαν, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εγείρονται «ιδεολογικά θέματα».

Η ένταση εκτονώθηκε μετά τις εκατέρωθεν εξηγήσεις και παρόλο που δεν υπήρξε μία κοινή γραμμή στο συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε πως το θέμα θεωρείται λήξαν.

«Ελπίζω να λήφθηκαν τα μηνύματα», τόνισε καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, με τον Ζαχαρία Κουλία να απαντά ότι «τα μηνύματα λήφθηκαν, αλλά ελπίζω να πήρατε και εσείς τα δικά μας».

Μετά τον Νετανιάχου, και ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη Λευκωσία: Τριμερής του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο, στρατηγικές συμφωνίες και συμμαχίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: