Το έστειλε στον Φιλελεύθερο την περασμένη Πέμπτη και, δυστυχώς, δεν πρόλαβε να το δει δημοσιευμένο: Το τελευταίο κείμενο του αγωνιστή της ΕΟΚΑ, Θάσου Σοφοκλέους

Ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Θάσος Σοφοκλέους. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Του ΘΑΣΟΥ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη για το εθνικό μας πρόβλημα και άρσιν του αδιέξοδου στο οποίο οδήγησε η Τουρκία.

Φιλότιμη και σωστή η προσπάθεια για έντονη εμπλοκή της Ευρώπης στην όλη προσπάθεια για λύση του προβλήματος. Όμως προβληματίζομαι και μου γεννιούνται πλείστα ερωτηματικά.

Παρακολουθώντας τους ελιγμούς της Τουρκίας και λαμβάνοντας υπόψιν τη γνωστή πονηριά της και την όλη συμπεριφορά της, ανησυχώ.

  • Έχω την άποψη ότι θα έπρεπε η δική μας πλευρά να μπει επιθετικά και να απαιτήσει από την Τουρκία να εφαρμόσει τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών (Η.Ε.). Να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής, όλους τους έποικους και όλους τους κουβαλητούς. Να εφαρμόσει τα ψηφίσματα των Η.Ε. για την Αμμόχωστο.

Αυτά έπρεπε να ζητούμε και όχι να εκλιπαρούμε συνάντηση.

Σήμερα με τα νέα δεδομένα, με την κατάσταση που επικρατεί, ο Ερντογάν έχει φορέσει προβιά προβάτου. Θα γίνει καλό παιδί. Θα αρχίσει να ζητάει. (Ήδη το έκαμε και πέτυχε).

Σαν καλό παιδί δεν θα παραβιάζει τον εναέριο και το θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας και θα ζητά βοήθεια για αναστήλωση της Τουρκίας από τους σεισμούς και την οικονομική κρίση της Τουρκίας. Παράλληλα βέβαια, θα εξοπλίζεται με αεροπλάνα και πολεμικό υλικό.

Δυστυχώς, η πολύχρονη πείρα μου και η ιστορία, δεν με αφήνουν να δω τα πράγματα διαφορετικά.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ε, δεν ήταν αρνάκι, αλλά ο κακός λύκος: “Φίλια” είναι τα πυρά, καρφώνουν εκ των έσω την ελληνοκυπριακή πλευρά και δεν ντρέπονται…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: