Τα τσιράκια του Ερντογάν χαρακτηρίζουν αντιτούρκο τον Μενέντεζ: Παραδέχονται, πάντως, ότι ο γερουσιαστής έθεσε νέο όρο και αυτός αφορά την ασφάλεια της Ελλάδα




Με τίτλο «Η Ελλάδα είναι ο νέος όρος για τον αντιτούρκο γερουσιαστή Menendez» δημοσιεύεται ρεπορτάζ στην φιλοκυβερνητική ειδησεογραφική ιστοσελίδα haber7.com, το οποίο, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει τα κάτωθι:

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ (Bob Menendez), γνωστός για την εχθρότητά του κατά της Τουρκίας, απάντησε σε ερωτήσεις του Reuters στους διαδρόμους του Κογκρέσου μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι θα εγκρίνει την απόφαση [σσ. ενν. ένταξης] για τη Σουηδία.

Ο Menendez, ο οποίος έχει εκφράσει με κάθε ευκαιρία την αντίθεσή του στην πώληση των F-16 στην Τουρκία, δήλωσε ότι διεξάγουν συζητήσεις με την κυβέρνηση Biden σχετικά με την πώληση μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

Ο Menendez δήλωσε:

«Εξακολουθώ να έχω ανησυχίες σχετικά με την Τουρκία. Διεξάγουμε συζητήσεις με την κυβέρνηση Biden. Εάν η κυβέρνηση Biden μπορέσει να βρει έναν τρόπο να τερματίσει την επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον των γειτόνων της, η οποία [σσ. ενν. η επιθετικότητα] έχει μείνει στάσιμη τους τελευταίους μήνες, αυτό θα είναι εξαιρετικό, αλλά θα πρέπει να είναι μια μόνιμη πραγματικότητα».

Δηλώνοντας ότι ενδιαφέρεται για την ασφάλεια της Ελλάδας, ο Menendez απάντησε στην ερώτηση για το πότε θα λάβει την απόφασή του για την πώληση των F-16 λέγοντας: «Πιθανόν μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

  • Ο ΙΔΙΟΣ Ο BIDEN ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ MENENDEZ

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Menendez είχε απαριθμήσει παρόμοια αιτήματα και είχε ζητήσει δεσμεύσεις για την αποδοχή της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και τη μη επίθεση κατά της Ελλάδας.

Ωστόσο, μετά τη απόφαση για τη Σουηδία, θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση Biden θα πιέσει το Κογκρέσο και θα περάσει το πακέτο πώλησης και εκσυγχρονισμού των F-16. Διότι οι δηλώσεις που προέρχονται από τα αμερικανικά επιτελεία είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Menendez, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, αναμένεται να μεταπεισθεί από τον ίδιο τον Biden, ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα, η οποία βεβαίως δεν γνωρίζει ότι ο γερουσιαστής, για τα θέματα της Τουρκίας, καθοδηγείται μόνο από το Διεθνές Δίκαιο.

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδα haber7

Η “απόρρητη” ενημέρωση του γερουσιαστή Μενέντεζ (και το τελεσίγραφο): Πρέπει να έχει πλειονέκτημα η Ελλάδα στο Αιγαίο για να πάρουν το πράσινο φως τα F-16 της Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: