Τα 12.000 ψέμματα του Ερντογάν για τα F-16: Ο ψευτονταής της Μεσογείου απειλεί καθημερινά και επί χρόνια την Ελλάδα με αυτά τα αεροσκάφη

FILLE PHOTO: President of Turkey Recep Tayyip Erdogan attends a press conference during the NATO ​summit in Vilnius, Lithuania, 12 July 2023. EPA/TIM IRELAND




Ως αθώα περιστερά, ψευδόμενος ενώπιον της διεθνούς κοινότητας με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο, προσπάθησε να εμφανιστεί σήμερα ο νταής της Μεσογείου, και όχι μόνο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, που μέχρι πρότινος απειλούσε την Ελλάδα ότι «θα’ ρθουμε ένα βράδυ», και ότι θα βομβαρδίσει την Αθήνα, έσπευσε  να δώσει διαβεβαιώσεις κυρίως προς τις ΗΠΑ ότι η Τουρκία ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει τα F -16  κατά της Ελλάδας και ούτε πρόκειται στο μέλλον να το πράξει.

Ας γνωριζει η διεθνής κοινότητα λοιπόν αλλά και όσοι είναι πρόθυμοι να πιστέψουν τον καθ΄ έξιν και εξακολούθηση ψεύτη Ερντογάν, τα εξής:

Α. Το καθεστώς Ερντογάν βαρύνεται με τη δολοφονία του Σμηναγου Κώστα Ηλιάκη. Εδώ το χρονικό

Β: Μόνο το 2022 σημειώθηκαν 11.256 παραβιάσεις και 234 υπερπτήσεις με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να έχει διεξαχθεί με F16. .

Μερικά ακόμη παραδείγματα:

Τον Αύγουστο του 2022,  ένα πρώτο ζεύγος από τουρκικά Φ 16 πέταξε πάνω από τα Διβούνια, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια στις 10:57 το πρωί και τρία λεπτά αργότερα το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καμηλονήσι. Ο λόγος διότι δεν τους επιτρέψαμε να πάρουν ένα Β-52 και να το συνοδεύσουν εντός Fir Αθηνών.

Το πρώτο τετράμηνο του 2022 οι υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας κατέγραψαν 2.377 περιστατικά, όταν το 2021, χρονιά που ακολούθησε την κρίση του «Ορούτς Ρέις», ήταν μόλις 618.

Μάλιστα, τα 1.465 σημειώθηκαν από την περίοδο 14 Μαρτίου έως 30 Απριλίου, με την Τουρκία να κλιμακώνει επικίνδυνα την επιθετικότητά της στο Αιγαίο.

Οι δηλώσεις Ερντογάν

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα «πιο αισιόδοξος από ποτέ» αναφορικά με την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ, μετά τις συνομιλίες που είχε χθες με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Ερντογάν είπε ότι στόχος της Τουρκίας είναι να αποκτήσει περισσότερους φίλους παρά περισσότερους εχθρούς.

«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ τα F-16 μας εναντίον της Ελλάδας και δεν σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον της Ελλάδας στο μέλλον», είπε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Αναφορικά με την προμήθεια των μαχητικών από τις ΗΠΑ είπε: «Η προσδοκία μας είναι ότι θα φτάσουμε σε μια θετική έκβαση. Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ (για αυτό το θέμα)», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο τέλος της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Χθες ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία σε συνεννόηση με το Κογκρέσο. Είχε προηγηθεί το πράσινο φως της Άγκυρας στην ένταξη της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Τερατώδη ψεύδη και έωλες «διαβεβαιώσεις» Ερντογάν: Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε τα F-16 μας εναντίον της Ελλάδας και δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: