Τερατώδη ψεύδη και έωλες «διαβεβαιώσεις» Ερντογάν: Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε τα F-16 μας εναντίον της Ελλάδας και δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε, ισχυρίστηκε!!!

President of Turkey Recep Tayyip Erdogan attends a press conference during the NATO ​summit in Vilnius, Lithuania, 12 July 2023. EPA/TIM IRELAND




Σε έωλες διαβεβαιώσεις, κενού περιεχομένου –μόνον την περίπτωση του Σμηναγού Ηλιάκη να θυμηθεί κανείς αρκεί για να καταλάβει το μέγεθος των ψευδών του Τούρκου ηγέτη– προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «στόχος της Τουρκίας είναι να κερδίσουμε περισσότερους φίλους παρά περισσότερους εχθρούς» και πρόσθεσε:

«Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε τα F-16 μας εναντίον της Ελλάδας και δεν σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον της Ελλάδας στο μέλλον».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε από το Βίλνιους «πιο αισιόδοξος από ποτέ» για το θέμα της πώλησης στην Τουρκία μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν είχε χθες συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο λιθουανική πρωτεύουσα, ενώ μια μέρα νωρίτερα η τουρκική ηγεσία είχε δώσει και το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όπως της ζητούσε η Ουάσιγκτον.

Η διοίκηση Μπάιντεν έχει πάντως στείλει από την πλευρά της το μήνυμα, μέσω του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, ότι θέλει να προχωρήσει στην πώληση νέων F-16 στην Τουρκία σε συνεννόηση με το αμερικανικό Κογκρέσο.

  • ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ OMEGA ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ:

Ο Ερντογάν είπε ότι «σχετικά με το θέμα των F16 εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, είχαμε σήμερα συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη. Εμείς δεν έχουμε έγνοια να κάνουμε εχθρούς».

«Στόχος του Ερντογάν δεν είναι να αυξήσει τους εχθρούς, αλλά να αυξήσει τους φίλους. Αυτός είναι ο στόχος μας, και αυτό το κάναμε πάντα μέχρι σήμερα, και στη σημερινή συνάντηση συζητήσαμε για το πώς θα εδραιωθεί περαιτέρω αυτή η φιλία, πώς θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αυτή η φιλία. Και η σημερινή συνάντηση ήταν μια συνάντηση στην οποία τέθηκαν οι βάσεις πάλι», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ο Ερντογάν είπε ότι τα F16 δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου και ότι «δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει κάτι τέτοιο όπως η χρήση των F-16 προς αυτή την κατεύθυνση, όπως δεν έχει ξαναγίνει μέχρι σήμερα».

Μαλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως έχει περισσότερες ελπίδες από ποτέ ότι θα πάρει τα F16 η Τουρκία. Όπως ανέφερε, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, του είπε κατά τη σημερινή τους συνάντηση πως θα κάνει ό,τι μπορεί γι αυτό.

Με πληροφορίες από skai.gr

Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με Ερντογάν: Συγκρατημένη νέα αρχή με Τουρκία, εξοπλισμοί προς μέλη του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά χωρών της Συμμαχίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: