Στον ΣΥΡΙΖΑ τάσεις, ομάδες και παρέες συσκέπτονται και ομφαλοσκοπούν: Ποιοι και με ποιές συμμαχίες θα θέσουν υποψηφιότητα

FILE ΡHOTO: Aίθουσα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου που χρησιμοποιείται για τις ενημερώσεις των διαπιστευμένων συντακτών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ANDREA BONETTI




Έντονες είναι οι ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα.

Λίγες ημέρες πριν από την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος, «πυρήνες» στελεχών συσκέπτονται καθημερινά, προκειμένου να καταλήξουν τόσο στον υποψήφιο που θα στηρίξουν, όσο και στις θέσεις που θα προτάξουν.

Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Καμμένου, στην οποία αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση και το δημοψήφισμα του 2015, αλλά και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η εσωκομματική κίνηση Ομπρέλα έχει ήδη πραγματοποιήσει 3ήμερη πανελλαδική σύσκεψη, ενώ ο Δημήτρης Βίτσας ήταν το πρώτο στέλεχος το οποίο τοποθετήθηκε ευθέως υπέρ ενός υποψηφίου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σε δήλωσή του στο Open ο Δημήτρης Βίτσας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι: «Εμένα θα με ενδιέφερε να κατέβει και μάλιστα ότι θα είναι η πρώτη προτίμησή μου ο Ευκλείδης. Ευθαρσώς νομίζω ο Αλέξης μπορεί να σηκωθεί και να πει τη γνώμη του για τον ποιον ή ποια θέλει».

Στην επικύρωση του οδικού χάρτη με διαδικασία εκλογής προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως εισηγείται η Π.Γ. αναμένεται να προχωρήσει η Κ.Ε. στη συνεδρίαση 15 και 16 Ιουλίου, παρά την πρόταση, που διατυπώθηκε για εκλογή νέου προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο Σκάι, επισήμανε: «Αυτή τη στιγμή μπροστά μας έχουμε έναν οδικό χάρτη. Το ότι θα υπάρχουν φάλτσα και ενδεχόμενα και απόψεις και θέσεις είναι λογικό».

Ζητούμενο για την επόμενη ημέρα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η ενότητα, με τον Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος είχε μιλήσει για τον κίνδυνο διάσπασης, να δηλώνει ότι ενότητα δε σημαίνει απλώς συνύπαρξη.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ Συνδέσεις, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Για το θέμα της διάσπασης δόθηκε μεγαλύτερη σημασία απ’ ότι έπρεπε. Ενότητα δε σημαίνει συνύπαρξη… Ενότητα σημαίνει ενότητα πάνω σε μία συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση και αυτό είναι που έχει σημασία. Το να είμαστε ενωμένοι και να πάμε στο 12% δεν έχει και μεγάλη σημασία».

Ο Πάνος Καμμένος για το 2015

Στο παρασκήνιο της συμφωνίας του 2015 αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1, μιλώντας για την καθοριστική νύχτα του Eurogroup μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος:

«H πρόταση Σόιμπλε και της Μέρκελ ήταν η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ και η μετατροπή Ελλάδας σε φυλακή ψυχών στα νησιά, ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια ο Ομπάμα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μεσολάβησαν και έτσι έκλεισε η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο. Στις 6 το πρωί εκλεισε η συμφωνία».

O Πάνος Καμμένος μιλησε και για τη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας: «Στην θερινή κατοικία του Βούιτσιτς έγινε συνάντηση με τον Τσίπρα όπου οι Γερμανοί πίεσαν να υπογραφεί η συνθήκη.

Εγω διεμήνυσα ότι δεν δεν συμφωνώ κι έφυγα από την κυβέρνηση. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης»!

Σκληρή ήταν η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές.

Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Ο Πανος Καμμένος επανήλθε αναρτώντας φωτο από συνάντηση σε εστιατόριο των Βρυξελλών, η οποία έγινε σύμφωνα με τον κ. Καμμενο την ημερα του κρισιμου Γιούρογκρουπ στις 25 Ιουνίου 2015: «επειδή το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταληφθεί από πρώην ΠΑΣΟΚ και με προκαλεί την επόμενη φορά θα αναρτήσω και τα βίντεο και τα μηνύματα η ας ρωτήσουν τον Πρέσβη Λευτέρη Καράγιαννη και τον Νίκο Παππά ..κρίμα …».

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ Συνδέσεις, ο Γιώργος Τσίπρας είπε: «Αποφάσεις λάθους παίρνονται.. αλλά αποφάσεις επειδή σου τάξανε βραβείο Νόμπελ είναι αστείο και να το συζητάμε».

«52 Μαύρες ημέρες για τη χώρα περιγράφονται…οκτώ χρόνια μετά η Ελλάδα μία χώρα πολύ πιο ισχυρή», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ερωτηθείς ο Πάνος Καμμένος για το αν θα επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας, εκτίμησε πως δεν θα το κάνει, αλλά ακόμα κι αν το κάνει δεν θα επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Η «βεντέτα» των πρώην συνοδοιπόρων: Ο Πάνος Καμμένος επανέρχεται και προειδοποιεί τους “συντρόφους” του ΣΥΡΙΖΑμε βίντεο και SMS για τη διαπραγμάτευση του ’15

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: