Αναβάλλεται η επίσκεψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Λευκωσία, είναι υπό ιατρική παρακολούθηση: Σε εγχείρηση υπεβλήθη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, έβαλε βηματοδότη

FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu arrives at a weekly cabinet meeting at the Prime Minister’s office in Jerusalem, 02 July 2023. EPA, RONEN ZVULUN, POOL




Η κατάσταση της υγείας του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, 73 ετών, «είναι καλή», ανακοίνωσε το νοσοκομείο Σέμπα, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την εγκατάσταση βηματοδότη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο κ. Νετανιάχου εισήχθη στο νοσοκομείο για να του τοποθετηθεί ο βηματοδότης μια εβδομάδα μετά την εσπευσμένη διακομιδή του στο ίδιο κέντρο υγείας με ιλίγγους.

«Θα παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση στο καρδιολογικό τμήμα», διευκρίνισε το νοσοκομείο Σέμπα στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ισραηλινού πρωθυπουργού, επρόκειτο να τον αντικαταστήσει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του «ο υπουργός Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαρίβ Λεβίν».

Ο ίδιος ο κ. Νετανιάχου, χαμογελαστός, ανέφερε σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στους λογαριασμούς του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από τις υπηρεσίες του πως ανέμενε να λάβει εξιτήριο «το απόγευμα».

Αναβάλλεται η επίσκεψη στην Λευκωσία 

Η χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη στην οποία υποβλήθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου καθιστά αδύνατη την παρουσία του στη Λευκωσία και έτσι η επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στην Κύπρο την Τρίτη 25 Ιουλίου αναβάλλεται.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε το πρωί για την κατάσταση της υγείας του κ. Νετανιάχου, καθώς και για το γεγονός ότι το ταξίδι του κου Νετανιάχου στην Κύπρο δεν θα πραγματοποιηθεί στο παρόν στάδιο.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι η διεξαγωγή της τριμερούς συνάντησης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ που ήταν προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου στη Λευκωσία καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη, καθώς επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σε επίπεδο κορυφής.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Reuters Ιερουσαλήμ

Διαμαρτυρία του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών στον πρεσβευτή της Δανίας για τη «βεβήλωση του Κορανίου»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: