«Στήθος με στήθος» Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλιστές στην Ισπανία: Αποκλείεται η αυτοδυναμία με όποιο συνδυασμό

FILE PHOTO Alberto Nunez Feijo, leader of Spain’s opposition People’s Party (PP) EPA/JAVIER LIZON




Δύο μόλις ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στην Ισπανία για τις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 23 Ιουλίου το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών (CIS) δημοσιοποιεί νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) θα κέρδιζε τις εκλογές με 122-140 έδρες (η απόλυτη πλειοψηφία είναι 176) έναντι 115-135 των Σοσιαλιστών (PSOE). Σε ποσοστά το PP εξασφαλίζει 31,4% και το PSOE 31,2% που ορίζεται ως ‘τεχνητή ισοπαλία’.

Η δημοσκόπηση βασίζεται σε 29.201 συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις 28 Μαΐου.  Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δίνει την τρίτη θέση στον SUMAR τον νέο πολιτικό συνασπισμό 16 κομμάτων που τοποθετείται στα αριστερά του PSOE με 43-50 έδρες και ποσοστό 14,3%. Το ακροδεξιό VOX που ως τώρα κατείχε την τρίτη θέση με 52 έδρες πέφτει, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στις 21-29 έδρες και καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Παρά το γεγονός όμως ότι το PP προηγείται, εντούτοις από τα δύο πολιτικά μπλοκ που δημιουργούνται, δεξιό και αριστερό, το δεύτερο φαίνεται να υπερισχύει. Επιπλέον δεν είναι λίγες οι φωνές στους κόλπους του PP που διατείνονται ότι για να μπορέσει να κυβερνήσει ο Αλμπέρτο Νιούνεθ Φεϊχό, θα έπρεπε το PSOE να απέχει από την ψηφοφορία στη Βουλή. Ως τώρα οι συμμαχίες είναι μεταξύ PP και VOX και μεταξύ PSOE και SUMAR.

H επικεφαλής του SUMAR, Γιολάντα Ντίαθ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας εξακολουθεί να προhγείται ως η πιο δημοφιλής πολιτικός με 4,7 μονάδες. Ακολουθούν οι : Σάντσεθ(4,68), Φεϊχό (4,3) και Αμπασκάλ (2,96).

Στις μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις το PP εμφανίζεται να προηγείται, όμως η διαφορά με το PSOE είναι μικρή με αποτέλεσμα οι δημοσκόποι να μιλούν για μάχη “στήθος με στήθος” για τα δύο κόμματα.

Με πληροφορίες από ertnewς.gr 
Ελλάδα Αθήνα 

Συνταρακτικές οι καταστροφές στη Γαλλία – Ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων στα επεισόδια και η κυβερνητική παρέμβαση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: