Στις κάλπες με καύσωνα 36 εκατομμύρια Ισπανοί: Σκληρή μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο για Κεντροαριστερά και Δεξιά

FILE PHOTO: Ο Ισπανός πρωθυπουργός κατά την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας για τις τοπικές εκλογές. EPA/Enric Fontcuberta




Αυλαία για την προεκλογική εκστρατεία την Παρασκευή βράδυ και ημέρα περισυλλογής το Σάββατο για τους Ισπανούς. Την Κυριακή 36 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν.

Στους 2,6 εκατομμύρια ανέρχονται αυτοί που ψήφισαν ήδη με επιστολική ψήφο.

Πρόκειται για μία πολύ σκληρή προεκλογική εκστρατεία, ο Πέδρο Σάντσεθ ανέκαμψε την τελευταία εβδομάδα και το κόμμα του δείχνει να συσπειρώνεται.

«Θα κερδίσουμε τις εκλογές, μέχρι το τελευταίο σπριντ, μέχρι την τελευταία ανάσα, μέχρι την τελευταία ψήφο.

Θα κερδίσουμε τις εκλογές και θα κερδίσουμε με σημαντική διαφορά. Η πρόοδος θα νικήσει και οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης θα χάσουν» τόνισε ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της χώρας.

Οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον αποκαλούν “perro” που σημαίνει σκύλος και εκείνος απαντά ποζάροντας με τα σκυλιά του στη Μονκλόα δίνοντας ευχές για την Παγκόσμια Ημέρα του Σκύλου που ήταν η Παρασκευή.

Στο μεταξύ, ο Αλμπέρτο Νιούνεθ Φεϊχό, που οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτο, με λουμπάγκο εδώ και μέρες, κατηγορεί τον Σάντσεθ και ζητά από τους πολίτες να τελειώσουν με τον Σαντσισμό.

«Η αλήθεια βρίσκεται στα ωραιοποιημένα στοιχεία της ανεργίας. Κοιτάξτε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που είναι επικεφαλής του Υπουργείου Εργασίας, ξέρει πολλά από μακιγιάζ. Δεν υπάρχει αμφιβολία» ανέφερε.

Αλλά και την Γιολάντα Ντίαθ του συνασπισμού 20 αριστερών κομμάτων (SUMAR) ότι ως υπουργός Εργασίας «μακιγιάρισε» πολλά στοιχεία και ότι είναι ειδική στο μακιγιάζ.

Ακόμη, η Ντίαθ τον κατηγορεί για σεξισμό και δηλώνει ότι “η δεξιά βγήκε πεπεισμένη ότι θα κέρδιζε και της αλλάξαμε το σενάριο”.

«Δεν θα τους (τη δεξία) επιτρέψουμε ποτέ ξανά να κυβερνήσουν με ψέματα, δεν ανεχόμαστε τα ψέματά τους, δεν θα επιτρέψουμε στην αντιπολίτευση του Φεϊχό να ψεύδεται, να ψεύδεται και να ψεύδεται» ανέφερε.

Το δε ακροδεξιό κόμμα VOX έχοντας τη στήριξη 15 διεθνών κομμάτων με πρώτη και καλύτερη την Τζώρτζια Μελόνι, κλείνει την καμπάνια του ελπίζοντας να παραμείνει τρίτο κόμμα στη Βουλή και κατηγορεί τον Σάντσεθ για “την χειρότερη κυβέρνηση της ιστορίας της Ισπανίας”.

«Στεκόμαστε μόνοι απέναντι στην κυβέρνηση γιατί οι άλλοι την έχουν ξεπλύνει και την πλησιάζουν.

Τολμώ να σας ζητήσω να με εμπιστευτείτε. Δεν θα σας απογοητεύσουμε» τονιζει ο επικεφαλής τους, Σαντιάγο Αμπασκάλ.

Οι Ισπανοί θα προσέλθουν στις κάλπες με τις θερμοκρασίες στον νότο περί τους 40 βαθμούς.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν δεν ακούει κανένα, δεν καταλαβαίνει …τίποτα: Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε «πυραύλους κρουζ» προς την Κίτρινη Θάλασσα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: