Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Προτείνουν τον Σωκράτη Φάμελλο για μεταβατικό πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

FILE PHOTO: Ο Σωκράτης Φάμελλος ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Ο Σωκράτης Φάμελος είναι κατά πληροφορίες η πρόταση που προκρίνεται ομοφώνως στον ΣΥΡΙΖΑ για να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι μετά από πολλές συνεννοήσεις και έντονες «ζυμώσεις» πολλών ημερών έγινε γνωστό ότι η Όλγα Γεροβασίλη δεν θα είναι η μεταβατική πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας στη θέση του Αλέξη Τσίπρα, κάτι που περιέπλεξε το ζήτημα για την σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στην εν εξελίξει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εκφράζονται διαφωνίες στους κόλπους του κόμματος για το χρονοδιάγραμμα σύγκλησης των κομματικών οργάνων.




Υπάρχουν εισηγήσεις οι διαδικασίες να διεξαχθούν μέσα στον Ιούλιο, ενώ το δεύτερο σενάριο έχει ορίζοντα τον Σεπτέμβριο, με το συνέδριο να εκλέγει τον νέο ηγέτη του κόμματος.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ξεκίνησε με εισήγηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, η οποία πρότεινε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου, διαρκές συνέδριο τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου εκλογή από τη βάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη από την “ομπρέλα” υποστηρίζουν σε ό,τι αφορά ένα έκτακτο συνέδριο ότι αυτό πρέπει να γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές, ωστόσο για τις αποφάσεις για το διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, επιμένουν και εκείνοι οτι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα και πριν περάσει το καλοκαίρι, ακομα και μέσα στον Ιούλιο.

Το απρόσμενο «όχι» της Γεροβασίλη περιπλέκει τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ: Αναπροσαρμόζουν τώρα τη στρατηγική τους όλοι οι «δελφίνοι»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: