Πάει στα κατεχόμενα για να εκβιάσει την απαράδεκτη διευθέτηση των “δύο κρατών”: Ο Ερντογάν θα “εορτάσει” τη μαύρη επέτειο της εισβολής στις 20 Ιουλίου, στη Λευκωσία

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan was welcomed by Crown Prince Mohammed bin Salman of Saudi Arabia in Jeddah, the first stop of his visit to the Gulf region, with an official ceremony. Photo via Turkish Presidency




Τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου θα μολύνει πάλι ο ισλαμιστής Πρόεδρος της κατοχικής Τουρκίας, Ταγίπ Έρντογαν. Θα χρησιμοποιήσει την παράνομη “επίσκεψη” του για να απειλήσει ξανά την κυπριακή κυβέρνηση και να απαιτήσει …λύση του Κυπριακού με τη διευθέτηση των “δύο κρατών”.

Πρόκειται για κλασσική διχοτόμηση την οποία δεν θα αποδεχθεί κανένας Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα θα στείλει μηνύματα και στην Αθήνα, με την οποία “επιθυμεί να τα βρει” για τα προβλήματα που ο ίδιος δημιουργεί στο Αιγαίο.

Όπως έγινε γνωστό από την Τουρκική Προεδρία, στην Άγκυρα, ο Τούρκος “Σουλτάνος” θα πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη στις 20 Ιουλίου για τους εορτασμούς με αφορμή τη βάρβαρη και άνανδρη τουρκική εισβολή εναντίον της Κύπρου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι «μετά τις επαφές μας στο Άμπου Ντάμπι, θα μεταβούμε στη Λευκωσία για να παρακολουθήσουμε τις τελετές της “Ημέρας Ειρήνης και Ελευθερίας” -όπως χαρακτήρισε τους άθλιους εορτασμούς για την εισβολή- στις 20 Ιουλίου που θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία της 49ης (“μαύρης”) επετείου της (δήθεν) “ειρηνευτικής επιχείρησης” στην Κύπρο», όπως αναφέρθηκε στην εισβολή του Αττίλα.

Πρόσθεσε ότι: Με την ευκαιρία της επίσκεψής μου, θα συναντηθούμε με τον παράνομο ψευτο-“πρόεδρο” Ερσίν Τατάρ και θα συζητήσουμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της (παράνομης) “τδβκ» είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Πρόσθεσε ότι θα εγκαινιαστεί και ο νέος τερματικός σταθμός και ο διάδρομος προσγείωσης του παράνομου “αεροδρομίου” στην κατεχόμενη Τύμπου.

Όπως ανακοινώθηκε από την τουρκική προεδρία, μεταξύ 17 και 20 Ιουλίου ο κ. Έρντογαν θα επισκεφθεί την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το ψευδοκράτος. Την Δευτέρα βρεθηκε στη Σαουδική Αραβία, από την οποία ζήτησε ξανά οικονομική ενίσχυση.

Κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα, ο Τούρκος Πρόεδρος θα παραστεί στις εκδηλώσις για την 49η μαύρη επέτειο της εισβολής του Αττίλα, θα συζητήσει τις “διμερείς σχέσεις” με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος είναι ο υπάλληλος του στα κατεχόμενα, θα ανταλλάξει απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου παράνομου “αεροδρομίου” στην κατεχόμενη Τύμπου.

Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη στα κατεχόμενα, το παράνομο “αεροδρόμιο” της Τύμπου θα είναι κλειστό για όλες τις πτήσεις για λόγους μετεγκατάστασης από τις 20 Ιουλίου στις 19.15 έως τις 21 Ιουλίου στις 07.00.

Ο νέος τερματικός σταθμός και ο νέος διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης, για τους οποίους πλήρωσε τα έξοδα κατασκευής η Τουρκία, θα εγκαινιαστούν στις 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ψευτο-«υπουργείου μεταφορών», οι πτήσεις θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το υφιστάμενο κτίριο του τερματικού σταθμού μέχρι τις 20 Ιουλίου 2023 στις 19.15 και το παράνομο «αεροδρόμιο» θα κλείσει για όλες τις πτήσεις για λόγους μετεγκατάστασης μέχρι το πρωί της 21ης Ιουλίου.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι με την έναρξη των πτήσεων στον νέο τερματικό σταθμό θα υπάρχει προσωπικό για να κατευθυνθεί τους επιβάτες και να τους βοηθά όπου χρειαστεί.

Το παράνομο ψευτο-«υπουργείο μεταφορών» εξέδωσε παράνομη NOTAM για την απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων εναέριων αθλημάτων και των πτήσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τις 17 έως τις 21 Ιουλίου λόγω των πτήσεων του ακροβατικού σμήνους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με την ονομασία Solo Türk στο πλαίσιο των εορτασμών για την 49η επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Η παράνομη ΝΟΤΑΜ αφορά όλες τις πτήσεις αεραθλητικών αεροσκαφών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον «εναέριο χώρο» του ψευδοκράτους από τις 17 Ιουλίου 2023 στις 10.45 π.μ. έως τις 19 Ιουλίου 2023 στις 21.00 μ.μ..

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) μεταδίδουν ότι στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται πως κατά την περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου θα συζητηθούν όλες οι πτυχές των σχέσεων της Τουρκίας με τις εν λόγω χώρες και οι εργασίες για προώθηση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς και έργα κυρίως στην οικονομία και στις επενδύσεις.

Αναμένεται επίσης να γίνει ανταλλαγή απόψεων για περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πάει στη Λευκωσία: Επίσημη επίσκεψη στις 25 Ιουλίου, σύσκεψη κορυφής με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη για το φυσικό αέριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: