Oι θρύλοι του ροκ του ’70 στη μάχη για την κλιματική αλλαγή: Η Πάτι Σμιθ θέλει να εμπνεύσει τους νέους -«Ας συνδεθούμε» τους απευθύνει μήνυμα, «είστε η ελπίδα» [videos]

FILE PHOTO US artist Patti Smith performs in concert along with Soundwalk Collective, at the Teatro Colon in Bogota, Colombia, 25 July 2023. EPA/Carlos Ortega




Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ποιήτρια Πάτι Σμιθ κάλεσε την Τρίτη τους νέους να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την αιτία του εξαρετικού καύσωνα αυτό το καλοκαίρι.

«Η παγκόσμια κλιματική έκτακτη ανάγκη είναι κάτι που υπερβαίνει την πολιτική (…). Πού μπορούμε να εστιάσουμε τις ελπίδες μας, αν όχι στη νεολαία;» ρώτησε η εμβληματική 76χρονη τραγουδίστρια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μπογκοτά, όπου πήγε να εμφανιστεί με τους γαλλογερμανούς Soundwalk. Ελπίζουμε ότι οι νέες γενιές θα τα πάνε καλύτερα από εμάς. Θα τους στηρίξουμε», πρόσθεσε η καλλιτέχνις που ήρθε στην Κολομβία για να παρουσιάσει το Correspondences, το τελευταίο της έργο, στο θέατρο Cristobal Colon.

Εικόνα, γλώσσα και ήχος

Λεπτή, με τη μακριά ασημί-γκρι χαίτη της, ο θρύλος της πανκ σκηνής της δεκαετίας του 1970 εξήγησε ότι η τελευταία της δουλειά εξερευνά «μεταναστευτικά ζητήματα, την κλιματική κρίση και τι συμβαίνει στο είδος μας».

Με τα κύματα καύσωνα στη Βόρεια Αφρική, τη νότια Ευρώπη και μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ιούλιος 2023 είναι σε καλό δρόμο να γίνει ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί και ενδεχομένως ο θερμότερος εδώ και χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με τη NASA.

«Ελπίζω ότι όχι μόνο οι νέοι, αλλά όλοι θα εμπνευστούν (…) να αναλογιστούν τη δουλειά τους και τι μπορούν να κάνουν για τον κόσμο μας πολιτικά, καλλιτεχνικά και με κάθε τρόπο που μπορεί κανείς να φανταστεί. πρόσθεσε η Patti Smith, η οποία μπήκε στο Rock και το Roll Hall of Fame το 2007 και είναι γνωστή για το ορόσημο πανκ άλμπουμ της Horses (1975).

 

Το Correspondences είναι μια μίξη των κειμένων και της μουσικής του θρύλου της ροκ με γραφικά που παράγονται από τη συλλογικότητα που ιδρύθηκε από τους Stephan Crasneanscki και Simone Merli. «Μου αρέσει η σύνθεση τριών πραγμάτων: εικόνας, γλώσσας και ήχου. Επιτρέπει σε ένα κορίτσι σαν εμένα να μπει στον 21ο αιώνα», είπε η καλλιτέχνης πριν από την πρώτη παράσταση.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Σε κατάσταση βρασμού οι Ελληνικές θάλασσες: Θερμοκρασίες ρεκόρ και αύξηση έως πέντε βαθμούς στην επιφάνεια του νερού [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: