Ο βασιλιάς θα μείνει στο θρόνο του για 21η σεζόν: Δεν ήρθε ακόμη η ώρα της αποχώρησης του ΛεΜπρόν

File Photo epa10642561 Los Angeles Lakers forward LeBron James lays up the ball EPA/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT




Το πλήρωμα του χρόνου για ν΄ αποχωρήσει ο «Βασιλιάς» από το παρκέ δεν έφτασε ακόμη.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αναγνώρισε το βράδυ της Τετάρτης (12/07) ότι πριν από λίγους μήνες αναρωτήθηκε εάν μπορούσε να συνεχίσει ν΄ αποδίδει εξίσου στο υψηλότερο «χωρίς να… ξεγελάσει το άθλημα» και να εξακολουθεί να «δίνει τα πάντα στο παιχνίδι.»

Στη διάρκεια της βράβευσής του στα ESPY στο Λος Άντζελες, όμως, ο Τζέιμς ανακοίνωσε την απόφασή του να παίξει για 21η σεζόν. «Η μέρα που δεν θα μπορώ να δώσω τα πάντα στο παρκέ θα είναι η μέρα που θα αποχωρήσω. Ευτυχώς για εσάς, αυτή η μέρα δεν είναι σήμερα» ανέφερε ο άσος των Λέικερς.

Τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ και άλλες τόσες MVP του πρωταθλήματος, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να «κρεμάσει τα παπούτσια του». Αυτό συνέβη μετά τον αποκλεισμό των «λιμνανθρώπων» από τους μετέπειτα πρωταθητές, Ντένβερ Νάγκετς στους τελικούς των play off της Δυτικής Περιφέρειας.

Ο Τζέιμς έπαιξε σε όλα εκτός από τέσσερα δευτερόλεπτα του τέταρτου ματς. Σκόραρε 40 πόντους κι επιχείρησε ένα φλότερ στα τελευταία δευτερόλεπτπα με το οποίο θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει το παιχνίδι, αλλά δέχτηκε το μπλοκ. «Προχωρώντας στο παιχνίδι, έχω πολλά να σκεφτώ», είπε καθώς ολοκλήρωσε τη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους εκείνο το βράδυ. Όταν του ζητήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το σχόλιο, ανέφερε: «Εννοώ, εάν θέλω να συνεχίσω να παίζω».

Ο Τζέιμς, ο οποίος ήταν ο MVP των τελικών τέσσερις φορές και είναι 19 φορές All-Star, είχε μέσο όρο 28,9 πόντους την περασμένη σεζόν, ελαφρώς υψηλότερος από το μέσο όρο της καριέρας του που ήταν 27,2 ανά παιχνίδι. Επίσης είχε 8,3 ριμπάουντ και 6,8 ασίστ σε περισσότερα από 35 λεπτά.

Το ποσοστό του 50% μέσα στη ρακέτα ήταν κοντά στο μέσο των ετήσιων αριθμών του και το 32,1 τοις εκατό στα τρίποντα ήταν το πέμπτο χαμηλότερο.

Οι Λέικερς ήταν στο 13-20 μετά την ήττα με 124-115 στο Ντάλας την ημέρα των Χριστουγέννων. Ενισχυμένοι από πολλές κινήσεις που έγινε στο ρόστερ τους, έφτασαν στο 30-19 στην υπόλοιπη διαδρομή και στη συνέχεια νίκησαν τους φιλοξενούμενους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στην παράταση στον γύρο των play-in για την 7η θέση των play off.

Η 21η σεζόν του Τζέιμς θα είναι η πιο μακροχρόνια εν ενεργεία παίκτη στο ΝΒΑ, ισοφαρίζοντας εκείνη των Ρόμπερτ Πάρις, Κέβιν Γουίλις, Κέβιν Γκαρνέτ και Ντιρκ Νοβίτσκι.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λος Άντζελες, ΗΠΑ

Κορυφαίες επιδόσεις από Εμμανουηλίδου και Δεσπολλάρη στο ευρωπαϊκό στίβου Κ23

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: