Ο Σπίρτζης χρεώνει ευθύνες (και) στην Αχτσιόγλου: Το οικονομικό μας επιτελείο δεν γνώριζε ότι η αγορά είχε πάρει ανάσα!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ) και η Εφη Αχτσιόγλου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ ΧΑΡΗΣ)




Με αιχμές για το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο καταλόγισε ότι δεν αντελήφθη εγκαίρως ότι η αγορά είχε πάρει ανάσα επί ΝΔ σε σχέση με ό,τι είχε προηγηθεί, ο Χρήστος Σπίρτης προσέθεσε ένα ακόμη βέλος στην ατμόσφαιρα αυτού που ονομάζεται κούρσα διαδοχής, βέλος με εμφανή τροχιά προς την Εφη Αχτσιόγλου.

Σε συνέντευξή του στο Mega, και ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε συνέχεια τον Μητσοτάκη, σημείωσε: «Ήταν ένα κενό από το οικονομικό μας επιτελείο που δεν γνώριζε ότι η αγορά έχει πάρει μια μεγάλη ανάσα».

«Ήταν ένα κενό από το οικονομικό μας επιτελείο που δεν γνώριζε ότι πραγματικά η αγορά έχει πάρει μια μεγάλη ανάσα από αυτά που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν το προσωποποιώ. αυτά πρέπει να θεραπευτούν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός διατύπωσε επίσης τη γνώμη του για το πως πρέπει να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ έχω μία άλλη αντίληψη για το πως πρέπει να κινηθούμε. Πιστεύω ότι πρέπει να πιάσουμε την κακή κατάσταση που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι μία εύκολη στιγμή, ο Αλέξης ήταν η συγκολλητική ουσία για όλους μας, τις διαφορετικές πολιτικές ομάδες, θεωρήσεις, αποχρώσεις της προοδευτικής παράταξης», σημείωσε αρχικά.

«Εγώ και πολλοί άλλοι σαν και εμένα πήγαμε πεπεισμένοι να συμβάλουμε στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα», πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

«Τώρα νομίζω ότι πρέπει οι υποψήφιοι πρόεδροι να απευθυνθούν και στην κοινωνία, κυρίως στην κοινωνία, στους προοδευτικούς πολίτες και στους δημοκράτες πολίτες και στα μέλη μας προκειμένου να δώσουν μία φρεσκάδα στην πολιτική πρόταση, να έχουν μία νέα πνοή και ξεκάθαρες προτάσεις», τόνισε ακόμα.

Κακώς ο Τσίπρας βρίσκεται εκτός μάχης

Σε σχέση με τη μάχη διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην είναι υποψήφιος ο κ. Σπίρτζης σημείωσε: «Αν θέλετε την άποψή μου κακώς δήλωσε (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) ότι θα βρεθεί εκτός από αυτή τη μάχη».

Εξήγησε πως δεν θέλει να «δείξει» κάποιον υποψήφιο αλλά τόνισε: «Εγώ λέω να είναι ο ίδιος υποψήφιος».

«Ο Τσίπρας έχει θωρακίσει τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως ο Τσίπρας έχει θωρακίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και του έδωσε νέα πνοή.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει πολλά στελέχη, έχει θωρακίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Το τελευταίο μας συνέδριο έδινε μία νέα πνοή στον ΣΥΡΙΖΑ. Έδινε, αλλά δεν υλοποιήθηκαν οι αποφάσεις του. Αν υλοποιούνταν οι αποφάσεις που είχαμε πάρει στο τρίτο συνέδριο σε σχέση με τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο, τον εκσυγχρονισμό του με το ηλεκτρονικό κόμμα και το πως έπρεπε να επικοινωνούμε με τα μέλη και τους συμπολίτες μας πραγματικά θα είχαμε ξεπεράσει πάρα πολλά προβλήματα και λάθη από αυτά που έγιναν», είπε στη συνέχεια.

«Γκρίζες» ζώνες

Αναφερόμενος στην παρούσα κατάσταση σημείωσε: «Εδώ έχουμε ένα πρόσθετο πρόβλημα. Πρέπει γκρίζες ζώνες που δημιουργήθηκαν και στην προεκλογική περίοδο και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια από τους υποψήφιους προέδρους να ξεκαθαριστούν. Και για να υπάρξει ξανά μία συγκολλητική ουσία μεταξύ μας και μία κοινή πολιτική πρόταση».




«Αυτό καταρχάς (σ.σ. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον Μητσοτάκη όταν έδινε παροχές) ήταν ένα κενό από το οικονομικό μας επιτελείο που δεν γνώριζε ότι πραγματικά η αγορά έχει πάρει μία μεγάλη ανάσα από αυτά που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν το προσωποποιώ. Δεν το προσωποποιώ. Αυτά λοιπόν δεν πρέπει να θεραπευτούν; Άρα δεν μπορούμε να πάμε να βγάλουμε πρώτα ένα πρόεδρο να κάνουμε μία διαδικασία 25 Αυγούστου που θα λείπει όλη η Ελλάδα και να εκλέξουμε στις 3 Σεπτέμβρη ένα πρόεδρο που δεν θα έχει συμμετάσχει σε μία τέτοια συζήτηση. Να ξεκαθαρίσει και εκείνος την πολιτική πλατφόρμα που πιστεύει, να δώσουμε και στους δημοκρατικούς πολίτες ελπίδα και ανάσα για το νέο σχέδιο και τη νέα πρόταση που φέρνουμε», ανέφερε.

«Το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι να μη γίνουμε Γαλλία. Να μη ζήσουμε αυτά που ζούνε τώρα. Να μη γίνει ο άλλος πόλος του πολιτικού συστήματος η Ακροδεξιά.Και υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος», συμπλήρωσε εξηγώντας πως οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο το κόμμα αλλά και ευρύτερα τη χώρα.

Φάμελλος: Οδυνηρή η αποχώρηση Τσίπρα, θα ανταποκριθούμε στην ευθύνη μας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: