Ο Μακρόν με τον Ερντογάν συζήτησαν και τη …σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο: Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους

epa10740464 (L-R) Australian Prime Minister Anthony Albanese, German Chancellor Olaf Scholz, French First Lady Brigitte Macron and French President Emmanuel Macron attend the dinner hosted by the Lithuanian president at the NATO summit in Vilnius, Lithuania. EPA, TIM IRELAND, POOL




Τα ζητήματα της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο και στον Καύκασο ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Τουρκίας Μακρόν και Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν χθες Τρίτη στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Όπως αναφέρεται στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ, οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν επίσης στις προτεραιότητες της συνόδου κορυφής, μεταξύ των οποίων είναι η ολοκλήρωση της προσχώρησης της Σουηδίας και η προοπτική ένταξής της Ουκρανίας στην Ατλαντική Συμμαχία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Μ. Σπινθουράκη
Παρίσι, France

Η άτακτη υποχώρηση του μικρού «Σουλτάνου»: Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας τα είπε όλα με λίγες λέξεις: Δεν του δωσαμε καμία άλλη δέσμευση… Τα κέρδη Ελλάδας και Κύπρου! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: