Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής στη Νέα Υόρκη: Για επαφές με τη Γραμματεία του ΟΗΕ και μέλη του Σ.Α. πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών

Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Μενέλαος Μενελάου. Φωτογραφία μέσω της Καθημερινής Κύπρου




Προιν από τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνο Κόμπο, μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη στη Νέα Υόρκη, ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Μενελάου θα έχει επαφές αυτή τη βδομάδα με αξιωματούχους της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών καθώς και με εκπροσώπους κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Και αυτό ενόψει της κυκλοφορίας των εκθέσεων του Γ.Γ. του ΟΗΕ εντός των ημερών, καθώς και της επικείμενης ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του διεθνούς οργανισμού από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, η οποία αναμένεται να γίνει στις 12 Ιουλίου.

Οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως οι εκθέσεις του κ. Γκουτέρες για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών και την ειρηνευτική δύναμη των Η.Ε. στην Κύπρο αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη βδομάδα θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη και ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος θα συναντηθεί στις 11 Ιουλίου με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ για να τον ενημερώσει για όλες τις ενέργειες της Λευκωσίας μέχρι σήμερα για σπάσιμο του αδιεξόδου και επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Θα συζητήσει επίσης με τον Αντόνιο Γκουτέρες ενδεχόμενα επόμενα βήματα για το Κυπριακό.

Υπέρ της διάνοιξης νέων οδοφραγμάτων η κυβέρνηση της Κύπρου: Συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με δημάρχους ακριτικών περιοχών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: