Ο Χαρδαλιάς μπήκε στο Μαξίμου υφυπουργός και βγήκε υποψήφιος Περιφερειάρχης: Τώρα μένει να πει ο Πατούλης αν θα χορέψει… σκληρό ζεϊμπέκικο απέναντί του

File Photo O υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς επέστρεψε εσπευσμένα από τις περιοδείες του στα στρατόπεδα, όπου εξέτασε τα μέτρα πυρασφάλειας και πήγε κατ’ ευθείαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο. Το θέμα της συνάντησης ήταν ένα και μοναδικό. Η αποδοχή της υποψηφιότητας που του πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την περιφέρεια Αττικής, σε αντικατάσταση του «χορευτή» περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Ο κ. Χαρδαλιάς αποδέχθηκε την πρόταση και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει, κατά πάσα βεβαιότητα την Δευτέρα. Η συνάντησή των κυρίων Μητσοτάκη και Χαρδαλιά θα γίνει την Τρίτη, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την επίσκεψή του στην Κύπρο.

Γι΄αυτό προφανώς, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή το βράδυ αναβάλλονται “οι επισκέψεις του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Χαρδαλιά, αύριο Δευτέρα 31 Ιουλίου, σε Πετσάλι Ιωαννίνων, Άραξο και Ανδραβίδα . Ο επαναπρογραμματισμός των επιθεωρήσεων και αξιολογήσεων των μέτρων ασφαλείας και πυρασφαλείας σε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων θα ανακοινωθεί σε αυριανή ενημέρωση.”

Έτσι, κλείνει πριν γίνει σήριαλ το θέμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας για την Αττική και στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο κ. Χαρδαλιάς δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να επικρατήσει ακόμη και απέναντι στον ίδιο τον κ. Πατούλη αν χρειαστεί. Εκτιμούν ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει δυο μεγάλα προσόντα: Και γνώση της τοπικής αυτοδίκησης ως δήμαρχος Βύρωνα επί σειρά ετών και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στη διαχείριση κρίσεων και δύσκολων καταστάσεων, όπως έχει αποδείξει με την κυβερνητική του θητεία κυρίως στη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας και της διοργάνωσης του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής.

Και ότι επίσης έχει σημαντική υπερκομματική αποδοχή ως άνθρωπος της δράσης. Φυσικά όλα αυτά μένει να αποδειχθούν στην κάλπη.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης, μετά την… αναπάντεχη κεραμίδα και τις δηλώσεις συγγνώμης που δεν έγιναν αποδεκτές από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει μιλήσει ακόμη. Το ζητούμενο για τον ίδιο είναι να μετρήσει την κατάσταση και τις δυνάμεις του και να αποφασίσει αν θα κατέβει ως αντάρτης απέναντι στον υποψήφιο του κόμματός του ή αν θα αποσυρθεί περιμένοντας τη στιγμή της… επιστροφής του.

Το θέμα φυσικά, ακόμη κι αν αποφασίσει να επιμείνει, είναι ποιοι από τους σημερινούς του περιφερειακούς και νέους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους θα τον ακολουθήσουν. Γιατί είναι σχετικά εύκολο να είσαι υποψήφιος με κάποιον που θεωρείται σίγουρος νικητής και διαφορετικό να πας ως αουτσάιντερ και μάλιστα απέναντι στο κυβερνών κόμμα. Και ας μην ξεχνάμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων έχουν συνταχθεί με την υποψηφιότητα Πατούλη προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Η άρνηση Παπανικολάου
Πάντως ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε το Μέγαρο Μαξίμου λίγες μόλις ώρες μετά την άρνηση του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου να λάβει αυτός το χρίσμα δείχνει και το πόσο αποφασισμένο ήταν να τελειώσει με τον κ. Πατούλη.

Με ανάρτησή του, το μεσημέρι της Κυριακής, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου ανακοινώνοντας επίσημα ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο δήμο των νοτίων προαστίων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα έγραψε το μεσημέρι της Κυριακής

Με όλη μου την αγάπη.
Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της.
Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε.
Για αυτά που έρχονται.
Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Γλυφάδα μας”.
Τα καλύτερα είναι μπροστά

O Παπανικολάου μένει δήμαρχος, με δήλωσή του στο fb: Ο Χαρδαλιάς μεγάλο φαβορί, πλέον, για τη θέση του Πατούλη που πληρώνει περισσότερα από το ζεϊμπέκικο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: