O Παπανικολάου μένει δήμαρχος, με δήλωσή του στο fb: Ο Χαρδαλιάς μεγάλο φαβορί, πλέον, για τη θέση του Πατούλη που πληρώνει περισσότερα από το ζεϊμπέκικο

FILE PHOTO: O υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ




Για λίγες ακόμη ώρες, ο Γιώργος Πατούλης θα είναι τυπικά υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια της Αττικής. Τη Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη, το κυβερνών κόμμα αναμένεται να ανακοινώσει την τελική του επιλογή για την αντικατάστασή του.

Κι όπως όλα δείχνουν, η επιλογή αυτή θα είναι ο σημερινός υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την άρνηση του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου ο οποίος το έκανε απολύτως σαφές προς όλους με ανάρτησή του του στο fasebook.

Συγκεκριμένα έγραψε το μεσημέρι της Κυριακής

Με όλη μου την αγάπη.
Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της.
Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε.
Για αυτά που έρχονται.
Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Γλυφάδα μας”.
Τα καλύτερα είναι μπροστά ❤️

Μετά την εξέλιξη αυτή, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου φαβορί φαντάζει, παρά το γεγονός ότι δεν θα το επιθυμούσε πραγματικά, ο Νίκος Χαρδαλιάς που έχει δυο μεγάλα προσόντα: Και γνώση της τοπικής αυτοδίκησης ως δήμαρχος Βύρωνα επί σειρά ετών και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στη διαχείριση κρίσεων και δύσκολων καταστάσεων, όπως έχει αποδείξει με την κυβερνητική του θητεία κυρίως στη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας και της διοργάνωσης του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής.

Μετράει ώρες ο Πατούλης: Στο Μαξίμου ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου για την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής

Είναι προφανές ότι η ανανέωση της στήριξης εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη, είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση:

Και ο βασικότερος  λόγος της δυσκολίας αυτής θα μπορούσε να συνοψιστεί στην φράση «δεδικασμένο Μηταράκη».

Η δια συνοπτικών διαδικασιών απομάκρυνση του Νότη Μηταράκη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποτελεί ένα νωπό προηγούμενο από το οποίο πολύ δύσκολα μπορεί να παρεκκλίνει η κυβέρνηση.

  • Εάν οι εν πλω αποδράσεις του κ. Μηταράκη, την ώρα της πύρινης καταστροφής, αποδοκιμάστηκαν με τον ύψιστο δυνατό τρόπο, με ποιό επιχείρημα η κυβέρνηση θα μπορούσε να ρίξει «στα μαλακά» τις ζεϊμπεκιές του κ. Πατούλη σε ανάλογο χρόνο;

Ωστόσο όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, ένα ξαφνικό γεγονός ρήξης, φέρνει στην επιφάνεια πικρίες ή .. σκληρά αισθήματα που ίσως σωρεύονταν επί μακρόν παραμένοντας αλλά παρέμεναν χωρίς να προκαλέσουν πολιτική ρηγμάτωση.

Ετσι το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη την ημέρα που οι πυρκαγιές κατέκαιαν τη χώρα και η Ελλάδα θρηνούσε δύο πιλότους θα είναι μεν το βαρύ τούβλο που θα γείρει την πλάστιγγα αλλά πάνω σε αυτή θα προστεθούν και μικρότερες αστοχίες.

Μία εξ αυτών είναι κατά πληροφορίες η απόφαση του περιφερειάρχη να εντάξει στο ψηφοδέλτιό του τον Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη, πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Αϊβαλιώτης είναι ιδιαίτερα ενεργός καθημερινά στο διαδίκτυο «στολίζοντας» όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που δεν προσθέτει βεβαίως πιθανότητες ανανέωσης της στήριξης Πατούλη,

Πληροφορίες που επικαλείται ο ιστότοπος i eidiseis αναφέρουν ότι η επιλογή Αϊβαλιώτη ενόχλησε τον πρωθυπουργό. «Ίσως όσο και το ζεϊμπέκικο της συγκεκριμένης μέρας».

Σε κάθε περίπτωση, η κρίσιμη ημέρα για τον Γιώργο Πατούλη φαίνεται να είναι η Τρίτη, καθώς ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει της Δευτέρα στην Κύπρο για την αναβληθείσα συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και ακολούθως στη Μυτιλήνη για την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

«Παραγγελιά» από Μαξίμου για το «πύρινο» ζεϊμπέκικο του Πατούλη, συνοδεία Στανίση: Κινδυνεύει να χάσει το χρίσμα παρά τη συγγνώμη για το… στιγμιαίο λάθος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: