Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος, παρά την ελπίδα που φέρει στο όνομά του, δυστυχώς απογοήτευσε τους πάντες: Συνεχίζει ακάθεκτος να οδηγεί το σκάφος (της Αρχιεπισκοπής) στα βράχια…

Archbishop Elpidophoros Presided at the Repatriation Ceremony of Eikosifoinissa Monastery Manuscripts at Saint Nicholas Greek Orthodox Church and National Shrine in New York. Photo: ©GOA, Dimitrios Panagos




Κείμενο από την ιστοσελίδα ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ

«Με τόξα και γεμάτη βέλη φαρέτρα
πρέπει κανείς τον κακό να πλησιάζει.
Πώς να πιστέψεις όσα η γλώσσα του λέει,
όταν η σκέψη μέσα του είναι μια σκέτη απάτη;»
Πιττακός ο Μυτιληναίος

Είναι αλήθεια ότι «αρχή άνδρα δείκνυσι». Και το αξίωμα αυτό ισχύει για κάθε πρόσωπο που καταλαμβάνει προβεβλημένη θέση, με δημόσιο λόγο και πράξεις που περνούν από την κρίση της κοινωνίας.

Και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος από τότε που ανέλαβε τα ηνία της Αρχιεπισκοπής, της πρώτης και σημαντικής επαρχίας του Θρόνου, δείχνει ολοένα και περισσότερο στους Ομογενείς μας πως δεν άξιζε την τιμή που του έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας και η περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδος.

Αποκάλυψε πολύ γρήγορα τον εγωπαθή, αγενή και αχάριστο χαρακτήρα του, ενώ προς το Σεπτό πρόσωπο του ευεργέτη του Πατριάρχη,επιδεικνύει αυθάδεια, απείθεια, ανυπακοή και το σημαντικότερο έναν αρρωστημένο εγωισμό, απόρροια των κόμπλεξ από τα οποία εμφορείται.

Γι’ αυτό και ο λόγος του, αποκαλύπτει τον σαθρό χαρακτήρα του ο οποίος διακατέχεται, από επεκτατικές, κάποτε και υψιπετείς, διαθέσεις που τον κατευθύνουν με ορμή βολίδας κατ´ευθείαν πάνω στα βράχια!

Το ποίμνιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής είναι ανήσυχο και προβληματισμένο. Και δεν ανησυχεί κανείς που οι Ομογενείς μας εισχωρούν μαζικά σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες! Δεν ενδιαφέρεται κανείς για την μείωση των μαθητών στα σχολεία και άρα για τον σταδιακό αφανισμό του Ελληνισμού. Τον Αρχιεπίσκοπο όλα δείχνουν πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει το δικό του και να ικανοποιήσει το αρρωστημένο εγώ του.

Έλεγε ένας αείμνηστος πια καθηγητής των πάλαι ποτέ Εκκλησιαστικών Σχολών «τον πρώτο χρόνο φοβάται ο παπάς τον Θεό και τους υπόλοιπους φοβάται ο Θεός τον παπά»!

  • Πόση αλήθεια δεν κρύβουν τα απλά αυτά λόγια! Λησμόνησε ο Άγιος Αμερικής ότι αρχηγός της Πίστεως μας είναι μόνον ο Χριστός και ότι ο Επίσκοπος είναι διάκονος των μυστηρίων του Θεού! Λησμόνησε ακόμη ότι πρώτος φυσικός Ποιμενάρχης των Επαρχιών του Θρόνου είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον οποίο μπορεί να ξεγελάσει μια φορά, άντε δύο,αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται για πάντα!

Και ο Πατριάρχης μέχρι τώρα έχει δείξει τεράστια ανοχή στα καμώματά του ίσως γιατί δεν θέλει να παραδεχθεί ακόμη την λάθος επιλογή του! Μια επιλογή που όλοι μας χαιρετήσαμε διθυραμβικά και με μεγάλους επαίνους! Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις μας απογοήτευσε όλους με αποφάσεις και μεθοδεύσεις που θυμίζουν τριτοκοσμικό δικτάτορα, που θέλει να επιβάλλει την ενός ανδρός αρχή!

Άραγε δεν λαμβάνει ο Ελπιδοφόρος τα μηνύματα της εποχής, τα «sos» που του εκπέμπει το ευαίσθητο και ευλαβές ποίμνιό του; Αν είχε ενσυναίσθηση της ζημίας που προκαλεί στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αμερικής, θα είχε ήδη παραιτηθεί. Θα ήταν η καλύτερη διέξοδος πριν η κατάσταση ξεφύγει εντελώς και φθάσει στην πλήρη εξαθλίωση και γελοιοποίηση όχι μόνο των φυσικών αλλά και ηθικών αυτουργών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ένα περίεργο κείμενο γραμμένο με …”ελπιδοφόρο” χέρι, προμηνύει θύελλα για την Μητρόπολη Σικάγου: Θέλουν να ¨”φάνε” τον Ναθαναήλ; Έτσι φαίνεται…

Η παραμονή του μόνο πρόσθετα προβλήματα θα δημιουργήσει. Προβάλλει επιτακτική η ανάγκη για την διασφάλιση του ποιμνίου της Αμερικής, το μέλλον της Αρχιεπισκοπής, αλλά και το κύρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου -το οποίο προδήλως έχει αντιληφθεί πια τις ευθύνες του Ελπιδοφόρου- να θεραπευτεί άμεσα η πληγή.Χαλεπόν εσθλόν έμμεναι! Και όσο παρεμένει στη θέση αυτή, τόσο αυτή θα καθίσταται μια ωρολογιακή βόμβα που όταν σκάσει τότε.. ο Θεός σώζοι την Εκκλησία Του.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ανέτρεψε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες τα… ύπουλα σχέδια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κατά την συνεδρίαση της Ι. Συνόδου στις 28-6-23.Λες και η Σύνοδος της περιόδου αυτής συνέρχεται για να ασχολείται μόνο με τα θέματα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Δεν έχει χρόνο για άλλα θέματα!

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είχε σχεδιάσει να καταργήσει την Ι. Μητρόπολη Νέας Ιερσέης, μια εκ των μεγαλυτέρων και καλά οργανωμένων –χάρη στον Μητροπολίτη Ευάγγελο- Μητροπόλεων της Αμερικής, πρώτον για να ανακόψει δια παντός κάθε πιθανότητα επιστροφής του Ευαγγέλου σε αυτή, αλλά και για να υλοποιήσει το δόλιο σχέδιό του να καταργήσει όλες τις Μητροπόλεις και να υποβαθμίσει τους κανονικούς Μητροπολίτες σε τιτουλάριους, δηλαδή σε πιόνια του!

Προς την υλοποίηση του πονηρού και αντικανονικού αυτού σχεδίου του επέλεξε να «χρησιμοποιήσει» τον Επίσκοπο Μηδείας Απόστολο, ο οποίος τον υπηρέτησε μέχρι τώρα πιστά από διάφορες επιτελικές θέσεις, όπως και αυτή του Αρχιγραμματέως. Αλλά αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει για πάντα πιστός πουθενά και σε κανένα!

Είχε θέσει ως βάση του πονηρού σχεδίου του- το οποίο θα ήταν η πρόβα τζενεράλε για το τελικό σχέδιο της κατάργησης των Μητροπόλεων με την παρούσα μορφή και τη δημιουργία περιφερειών- να προαγάγει τον Επίσκοπο Μηδείας σε Μητροπολίτη του Θρόνου. Σκοπός του ήταν να τον διορίσει στη συνέχια ως «επόπτη» του στην πάλαι ποτέ Μητρόπολη Ν. Ιερσέης, ώστε να έχει ο ίδιος ως Αρχιεπίσκοπος τον πλήρη έλεγχό της!

Λογάριαζε όμως χωρίς τον… ξενοδόχο! Ο Πατριάρχης και η Σύνοδος κατάλαβαν το σχέδιό του και τον στόχο του και του έβαλαν φρένο! Πόσο «γελοίος» όμως πραγματικά μπορεί να είναι κάποιος που προΐσταται ενός Εκκλησιαστικού Οργανισμού να παραποιεί την αλήθεια και να παρουσιάζει τα γεγονότα διαστρεβλωμένα;

  • Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ο άνθρωπος αυτός (για τον Ελπιδοφόρο μιλάμε) ότι εισηγήθηκε ο ίδιος την προαγωγή του Μηδείας σε Νέας Ιερσέης όταν μέχρι χθες έλεγε ότι θα καταργήσει αυτήν την Μητρόπολη και θα την απορροφήσει στην Ι. Αρχιεπισκοπή; Ίσως γιατί δεν του φθάνουν οι Κοινότητες που έχει! Πού να του φθάσουν;

Για την υλοποίηση του…μεγάλου τελικού σχεδίου του,για το οποίο εργάζεται ακάθεκτος, ζώντος του Πατριάρχη,απαιτούνται πολλά χρήματα! Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μετέρχεται τέτοιες μεθόδους και πρακτικές. Τα ανακοινωθέντα της Αρχιεπισκοπής παρουσιάζουν όχι την μισή αλήθεια, όπως κατηγορεί τους άλλους, αλλά την δική του «αλήθεια», γιατί δεν μπορεί να δεχθεί τα απανωτά χαστούκια που εισπράττει από την Σύνοδο και τον Πατριάρχη, οι οποίοι πλέον έχουν αντιληφθεί το ποιόν του ανδρός!

Έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίσει περιθωριακούς όσους αποκαλύπτουν τα σκοτεινά σχέδια του και παρουσιάζουν στο χριστεπώνυμο πλήρωμα και στην ομογένεια τα αληθινά γεγονότα που διαλαμβάνονται εντός της Συνόδου! Και αυτό γίνεται διότι ο ίδιος εκδίδει ανακοινωθέντα με ψευδές περιεχόμενο για να παραπληροφορεί κλήρο και λαό! Θαυμάστε ήθος εκκλησιαστικού ανδρός! Ούτε ο Γκαίμπελ δεν τα έκανε αυτά!

Αλλά για τον συγκεκριμένο εκκλησιαστικό άνδρα είναι εύκολες αυτού του είδους οι εκπτώσεις.Και έχει το θράσος να αποκαλεί περιθωριακούς τους άλλους που γράφουν αλήθειες που ενοχλούν! Και στο σημείο αυτό να πούμε ότι είναι λάθος η τακτική που ακολουθεί το Φανάρι να μην εκδίδει αναλυτικά δελτία τύπου για όλα όσα συζητούνται εντός των Συνόδων!

Το έλλειμα ενημέρωσης γεννά την παραπληροφόρηση! Η οποία στην περίπτωση μας γίνεται από τον Ελπιδοφόρο! Όλοι οι άλλοι προσπαθούμε να μάθουμε για να πληροφορήσουμε το λαό μας που αγωνιά! Και φαντασθειτε να μην υπήρχε αυτή η ενημέρωση! Θα είχαμε μαύρα μεσάνυχτα! Θα μας έλεγε ο Ελπιδοφορος ο,τι τον συμφέρει!

Το τραγικό είναι ότι ο ίδιος(εννοούμε ο Αρχιεπίσκοπος) δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ότι κλήρος και λαός τον… φτύνουν κι αυτός νομίζει ότι… ψιχαλίζει!! Παλαιός Ιεράρχης του Θρόνου ο οποίος είχε καταλάβει εξ αρχής τον χαρακτήρα του μας είχε προειδοποιήσει για τις εξελίξεις αυτές και δυστυχώς επιβεβαιώνεται. Τότε του λέγαμε ότι μας στενοχωρεί γιατί είμαστε υπέρμαχοι της εκλογής του Ελπιδοφόρου σε Αμερικής! Τώρα λέμε πόσο δίκαιο είχατε Δεσπότη μου!

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι από πλευράς ηθικού και οργάνωσης χειρότερα απ´ όταν την παρέλαβε από τον Δημήτριο και πολύ χειρότερα από την εποχή Ιακώβου! Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά και με κριτήρια εκκλησιολογικά! Σαν να έχει μεταβληθεί σε μια ΑΕ η οποία βάζει μόνο οικονομικούς στόχους και είναι έτοιμη να πάρει τα κεφάλια των παλαιών στελεχών της και να βάλει στη θέση τους πιόνια, διακοσμητικούς Αρχιερείς χωρίς λόγο και υπογραφή.

  • Τελείωσε τον Άγιο Νικόλαο και έκτοτε έχει βάλει ως στόχο να συγκεντρώσει όλη την εξουσία της διοίκησης και τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο στα χέρια του! Ολοκληρωτικές τακτικές, καθεστωτικές αντιλήψεις που συναντά κανείς σε ανθρώπους που διψούν για εξουσία!
  • Απέδειξε με τον πλέον… πανηγυρικό τρόπο ότι και ο πλέον ικανός άνθρωπος αν δεν έχει κάποιες αρχές και δεν διαθέτει ήθος, τότε για το μόνο για το οποίο θα διακριθεί στο τέλος θα είναι η ανικανότητά του.

Ο Ελπιδοφόρος αποδείχθηκε επιλήσμων και ανεπαρκής για την αποστολή που ανέλαβε! Ζει και πολιτεύεται με περισσή αλαζονεία προσπαθώντας να γίνει κυρίαρχος μιας διευρυμένης Αρχιεπισκοπής, όπου θα μνημονεύεται το όνομά του, οι νυν Μητροπολίτες θα είναι υποβαθμιστούν σε τιτουλάριους Μητροπολίτες δηλαδή βοηθοί επίσκοποί του, υπό την εξουσία του και τα έσοδα στα ταμεία του.

Αυτό το έκτρωμα όμως, δεν θα είναι Επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά μια …ιδιωτική εταιρεία με διαχειριστή τον Ελπιδοφόρο, η οποία όταν τα σχέδια του δεν ευοδωθούν θα είναι πολύ εύκολο να μεταβληθεί σε αυτοκέφαλο έκτρωμα .

Ας φροντίσουν οι ιθύνοντες για το μέλλον της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να μην δούμε μία τέτοια ημέρα και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος, παρά την ελπίδα που φέρει στο όνομά του, δυστυχώς απογοήτευσε τους πάντες!

Η Ελληνική Κυβέρνηση προβληματισμένη από τις εξελίξεις δεν μπορεί να πιστέψει αυτή την μετάλλαξή του και περιμένει τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Πατριάρχης! Με πολύ σεβασμό, τον παρακαλούμε να μην αργήσει!

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδα ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ

“Βόμβα” στα θεμέλια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και στον Αναστάσιο έβαλε ο Ελπιδοφόρος: Απαράδεκτη πράξη, επιβράβευσε Αλβανό ιερέα, πρωτοστάτη διχαστικών ενεργειών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: