Νέες φωτιές ξέσπασαν στο Γράμμο, στα ελληνοαλβανικά, στη Μεσσηνία και στον Ασπρόπυργο (υπό έλεγχο)

Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε δασική έκταση ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις δέκα παρά είκοσι, σε δύσβατο δασικό σημείο στην περιοχή Τριλόφου στο Γράμμο, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Στο σημείο επιχειρούν τρία οχήματα με δεκαέξι άνδρες, ενώ από το πρωί συμμετέχει με ρίψεις νερού από αέρος και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Από τη φωτιά, δεν απειλούνται ανθρώπινες ζωές, ή κατοικίες, ωστόσο η δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων κοντά στις εστίες της πυρκαγιάς, λόγω του δύσβατου της περιοχής, δυσχεραίνει το έργο της δασοπυρόσβεσης.

Καλαμάτα: Φωτιά στην περιοχή Γυκορρίζι 

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι, του Δήμου Τριφυλίας, στην Μεσσηνία.

Στο σημείο επιχειρούν τριάντα πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δέκα οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν κινητοποιηθεί και έξι εναέρια μέσα.

Σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, καθώς το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση από τον οικισμό.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μελίσσια Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 10.30 το πρωί στα όρια του οικιστικού κομματιού. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ας είναι μια… ήρεμη μέρα σήμερα: Χωρίς ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς σε Ρόδο, Κέρκυρα και Μαγνησία – Παραμένει ο κίνδυνος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: