Μοναδικό βίντεο του BBC στο εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας: Ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου αποκαλύπτει 360° τα μυστικά του

File Photo epa07371885 Tourists ride on camels in front of the Giza Pyramids, in Giza, Egypt EPA/KHALED ELFIQI




Το βίντεο 360° του BBC στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, προσφέρει στους θεατές μια καθηλωτική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

Η περιήγηση βίντεο ξεκινά από την καρδιά της πυραμίδας, το τελετουργικό πέρασμα που είναι γνωστό ως Μεγάλη Πινακοθήκη, και συνεχίζει στην Αίθουσα του Βασιλιά . Η ακρίβεια και η αρχιτεκτονική λαμπρότητα της πυραμίδας γίνονται εμφανείς καθώς οι θεατές περιηγούνται στα στενά, με χαμηλή στέγη περάσματα αυτού του κτιρίου 4.500 ετών.

Το βίντεο εξερευνά επίσης τον μυστηριώδη υπόγειο θάλαμο, ένα χαρακτηριστικό της πυραμίδας που συνήθως είναι κλειστό για το κοινό. Αυτό το αινιγματικό τμήμα είναι λαξευμένο από το βράχο κάτω από το επίπεδο του εδάφους και, σε αντίθεση με τις λείες επιφάνειες που βρίσκονται αλλού στην πυραμίδα, έχει τραχιά και ακανόνιστα τοιχώματα.

Ο σκοπός αυτού του θαλάμου και τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένου ενός παράξενου βαθύ άξονα και μιας μικρής σήραγγας που τελειώνει απότομα, παραμένουν ένα μυστήριο. Παρά τα διαρκή μυστικά που κρύβει, η Μεγάλη Πυραμίδα , χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις στην εικονική πραγματικότητα, λάμπει τώρα και ως θαύμα στον εικονικό κόσμο, δίνοντάς μας μια άνευ προηγουμένου ματιά στο συναρπαστικό εσωτερικό της.

Πηγή Ancient Origins

Στο φως σπάνια σφραγίδα από μεσαιωνικό συγχωροχάρτι: Εξασφάλιζε… τάχιστη μετάβαση στον Παράδεισο με λιγότερο Καθαρτήριο [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: