Μαγεία στη Μυτιλήνη: Το μεγαλύτερο συρτάκι του Αιγαίου υπό τους ήχους του Ζορμπά, εν πλω! [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο του Golden Movies στο YouTube




Δώδεκα ιστιοπλοικά γεμάτα χορευτές και ένα 13o πλοίο στη μέση πάνω στο οποίο είχε στηθεί ένα πιάνο.Απέναντι, στην όμορφη αλλά και ιστορική προκυμαία της Μυτιλήνης, δεκάδες νέοι στα λευκά, χορευτές.

Τα υπόλοιπα, τα ανέλαβε η Θάλασσα και το Μεσογειακό φως, πάντα γλυκό και ζείδωρο στην Αιολίδα τη Λέσβο δηλαδή και τις απέναντι, χαμένες πατρίδες μας.

Στον χώρο του λιμανιού λοιπόν, προ λίγων ημερών, τα ιστιοφόρα του Λεσβιακού Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης και οι χορευτές υπό τους ήχους του «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη και τις πάντα δροσερές αύρες του νησιού έδωσαν μια ωραία παράσταση.

Οι ιστιοπλόοι, οι χορευτές και η πιανίστα Έλενα Ξυδιά παρέσυραν τους κατοίκους του νησιού καθώς και τους τουρίστες σε μια ατέλειωτη χορευτικη αλυσίδα. Ετσι, κάτω απο τον ουρανό του Αιγαίου η Μυτιλήνη ξεκίνησε ένα από τα πιο πιστά και παραδοσιακά θερινά φεστιβάλ της Ελλάδας.

Η Μυτιλήνη, θα είναι για δύο μήνες γεμάτη πολιτισμό και δρώμενα μέσα από τα οποία μπορεί κανείς να ανακαλύψει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, να συναντήσει ντόπιους καλλιτέχνες και να αποκτρήσει μια βαθιά αίσθηση της ταυτότητας αυτού του μοναδικού τόπου.

Το event οργανώθηκε από την δημοτική αρχή της Μυτιλήνης, την χορευτική ομάδα του Κώστα Αγκοπιάν.

Την ιδέα και την σκηνοθεσία είχε ο Πασχάλης Μάντης και την οργάνωση παραγωγής ο Στελιος Ζαφειρόπουλος

Στη Μύκονο η Ντούα Λίπα με καταιγισμό posts στο Instagram

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: