Κλιμακώνονται οι εκκενώσεις οικισμών, 4 για την ώρα, στην περιοχή Καρύστου- Φωτιά σε δασική έκταση στο Δερβενάκι Αιγιαλείας

FILE PHOTO: Πυροσβέστης επιχειρεί σε φωτιά ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Σε προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών προχώρα αυτή την ώρα η αστυνομία, η πυροσβεστική αλλά και ο δήμος Καρύστου, καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή απειλεί να φτάσει μέχρι τα σπίτια.

Ήδη πριν λίγο οι κάτοικοι της νότιας Εύβοιας έλαβαν σχετικό μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας με το οποίο τους πληροφορεί ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις περιοχές Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστό και να απομακρυνθούν προς την περιοχή της Καρύστου

Την εκκένωση του οικισμού Ποτάμι για προληπτικούς λόγους ζήτησε νωρίτερα ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος.

Ο κ. Ραβιόλος ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, το ένα μέτωπο πάει απειλητικά προς το χωριό Ποτάμι γι’ αυτό και ζήτησα πριν από λίγο να εκκενωθεί το χωριό».

Από το μεσημέρι έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση. Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε τρεις διαφορετικές εστίες σε δασική έκταση στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί, μέχρι στιγμής, 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εννέα οχήματα και πέντε αεροσκάφη..

Φωτιά στο Δερβενάκι Αιγιαλείας 

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, στις 15:51 σε δασική έκταση στην περιοχή Δερβενάκι, του Δήμου Αιγιαλείας, στην Αχαΐα.

Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται, μέχρι στιγμής, κάποια κατοικημένη περιοχή.

Διεκόπη  λόγω της φωτιάς η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του 162,5ου χιλιομέτρου, στην γέφυρα «Τσαγρή».

Διακόπτονται προσωρινά τα δρομολόγια στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό λόγω της πυρκαγιάς.  Το δρομολόγιο 1337 θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Προληπτική εκκένωση του οικισμού Ποτάμι στην περιοχή της Καρύστου- Σε εξέλιξη η φωτιά σε δασική έκταση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: