Ανελέητος πόλεμος αντίπαλων καρτέλ στο Μεξικό: Σκηνές Narcos με πεταμένα πτώματα στους δρόμους του Ακαπούλκο [videos]

Δέκα πτώματα ανδρών και γυναικών πετάχτηκαν από αυτοκίνητα στους δρόμους του Ακαπούλκο. Screenshot via X@MeanLILMeoW/




Δέκα πτώματα εντοπίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές του λιμανιού του Ακαπούλκο, στο νότιο Μεξικό, το οποίο λυμαίνεται το οργανωμένο έγκλημα, όπως έγινε γνωστό από την τοπική γραμματεία Δημόσιας Ασφάλειας.

Άγνωστοι εγκατέλειψαν χθες το βράδυ τα πτώματα δύο γυναικών και τεσσάρων ανδρών σε μια λεωφόρο κοντά σε μία αγορά, ανακοίνωσε η γραμματεία σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως τα υπόλοιπα πτώματα εντοπίστηκαν έπειτα από διάφορες βίαιες ενέργειες σε άλλες συνοικίες της πόλης.

  • Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα έξι πτώματα που βρέθηκαν, τα οποία δεν έχουν προς το παρόν ταυτοποιηθεί, τα πέταξαν άγνωστοι από ένα αυτοκίνητο.

Οι αρχές κατόπιν έκαναν γνωστό ότι βρήκαν τα πτώματα τριών ανδρών αλλά και τρεις ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί έπειτα από ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στη συνοικία Εμιλιάνο Ζαπάτα, στο βόρειο τμήμα της πόλης.

  • Επιπλέον, το πτώμα ενός άλλου άνδρα, γαζωμένο από σφαίρες, εντοπίστηκε στη λεωφόρο κατά μήκος της ακτής, στην τουριστική ζώνη του Ακαπούλκο.

Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον Ειρηνικό Ωκεανό, ο οποίος καταστράφηκε στα τέλη Οκτωβρίου από κυκλώνα, βρίσκεται στην πολιτεία Γκερέρο, μία εκ των πλέον πληγεισών από τις εγκληματικές δραστηριότητες των καρτέλ ναρκωτικών. Περίπου 1.890 δολοφονίες καταγράφηκαν εκεί το 2023.

  • Την Παρασκευή, τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων βρέθηκαν διαμελισμένα στο Ακαπούλκο. Ένα από τα θύματα ήταν υποψήφιος για τοπική θέση στις γενικές εκλογές της 2ας Ιουνίου.

 

Οι βιαιοπραγίες που συνδέονται με τα καρτέλ έχουν στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 450.000 ανθρώπους, την ώρα που περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αγνοούνται από το 2006, χρονιά κατά την οποία ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν (2006-2012) ξεκίνησε μια στρατιωτική επίθεση εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών.

 

 

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: