Καταπέλτης ο καθηγητής Σπύρος Λίτσας διαλύει τους “μύθους”: «Η παρουσία φασιστών στη Βουλή είναι ασυμβίβαστη με αυτό που είναι η Ελλάδα, το Λίκνο της Δημοκρατίας»…

Ο καθηγητής Σπύρος Λίτσας. Φωτογραφία Αρχείου, Radio North 98




Στην ιστοσελίδα του περιοδικού L’ Obs με υπογραφή του Raphaël Jacomini δημοσιεύεται συνέντευξη του Σπύρου Λίτσα, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ο κ. Λίτσας ανατρέχει στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου που είχαν ως αποτέλεσμα την επανεκλογή του Συντηρητικού Κυριάκου Μητσοτάκη, την κατάρρευση του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και την ανάκαμψη της ακροδεξιάς.

Τίτλος της ανταπόκρισης: «Η παρουσία φασιστών στη Βουλή είναι ασυμβίβαστη με αυτό που είναι η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας»

Όπως αναφέρεται εισαγωγικά, ο Συντηρητικός Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις ορκίστηκε, για μια δεύτερη θητεία, ως Πρωθυπουργός στην Ελλάδα.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία το 2019, κέρδισε το στοίχημά του στον «δεύτερο γύρο» των βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιουνίου κερδίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία που του επιτρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς να χρειαστεί συμμαχία με άλλο κόμμα.

Με το 40,5% των ψήφων, εξασφάλισε, χάρη στην καθιέρωση ενός «μπόνους» 50 εδρών που παραχωρούνται στο πρώτο κόμμα, 158 από τις 300 έδρες του Κοινοβουλίου.

Η ψηφοφορία χαρακτηρίστηκε, επίσης, από τη συντριβή του αριστερού σχηματισμού ΣΥΡΙΖΑ (17,8%, 48 έδρες), ωθώντας τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει την Πέμπτη 29 Ιουνίου την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της δεύτερης πολιτικής δύναμης στη χώρα, και από τη διείσδυση της ακροδεξιάς, η οποία κέρδισε σωρευτικά σχεδόν το 13% των ψήφων μέσω τριών μικρών κομμάτων.

Ο κ. Λίτσας, με μία δήλωση του, διαλύει τους μύθους που κυκλοφορούν στο εξωτερικό και τονίζει ότι και ο βασικός τίτλος. Ότι «η παρουσία φασιστών στη Βουλή είναι ασυμβίβαστη με αυτό που είναι η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας»

*Αποκρυπτογράφηση αυτών των εκλογών με τον ερευνητή Διεθνών σχέσεων, Σπύρο Λίτσα. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, εργάζεται ιδιαίτερα επάνω στη θεωρία των ευφυών κρατών στις Διεθνείς σχέσεις.

ΠΗΓΗ: L’ Obs, Raphaël Jacomini – “The presence of fascists in the Greek Parliament is incompatible with what Greece is, the cradle of democracy”

Το γερμανικό Spiegel προσπαθεί να πάρει εκδίκηση για το ψέμα με τη “νεκρή Μαρία”: “Βλέπει” λάθη του Λιμενικού στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: