Υπάρχει ενδεχόμενο να χάσει η ΝΔ περιφέρεια; Ο πλέον αδύναμος κρίκος είναι ο Αλέκος Καχριμάνης στην Ήπειρο – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Ο επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος Πηγή orizontesepirou.gr




Για πρώτη ίσως φορά στην περιφέρεια της Ηπείρου θα χρειαστεί δεύτερος γύρος καθώς ο νυν περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης εμφανίζεται σημαντικά αποδυναμωμένος μετά από δυο θητείες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr στην Περιφέρεια Ηπείρου, που διεξήχθη από 23 έως 26 Ιουλίου 2023 σε δείγμα 1602 πολιτών (1282 online ερωτηματολόγια και 320 τηλεφωνικά) όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος μεταξύ του κ. Καχριμάνη και του γνωστού επικοινωνιολόγου, ανεξάρτητου υποψήφιου Σπύρου Ριζόπουλου.

Ο κ. Ριζόπουλος που επί τέσσερα χρόνια ασκεί δομική αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο ηγούμενος της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου, δείχνει ότι θα οδηγήσει τον κ. Καχριμάνη που συγκεντρώνει μόλις 30,6%.

Ειδικότερα, ο κ. Ριζόπουλος συγκεντρώνει το 17% των προτιμήσεων στον πρώτο γύρο, ενώ οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ φέρονται να συγκεντρώνουν αθροιστικά περί το 20%,

Όταν όμως, στην ίδια δημοσκόπηση τίθεται το ερώτημα ποιον από τους δυο επικρατέστερους θα ψηφίζατε στον β΄ γύρο η διαφορά των 13,6 ποσοσταίων μονάδων μεταξύ των δύο υποψηφίων (Καχριμάνης και Ριζόπουλος) μειώνεται κάτω από το μισό (5,7%).

Το 25,9% δηλώνει ότι δεν προτιμά κανέναν από τους δύο και 4% ΔΞ/ΔΑ.

Αναφορικά με τους δήμους:

Στον μεγαλύτερο δήμο της περιοχής στα Ιωάννινα, ακόμη και έξι υποψήφιοι δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν την είσοδό τους στον β΄ γύρο:

  • Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Θωμάς Μπέγκας (17,82%),
  • η προερχόμενη από τη ΝΔ Τατιάνα Καλογιάννη (15,45%),
  • ο νυν δήμαρχος, διάδοχος του Μωυσή Ελισάφ, Δημήτρης Παπαγεωργίου (15,15%),
  • ο, επίσης, “γαλάζιος” Παντελής Κολόκας (14,85%),
  • ο επίσης, προερχόμενος από τη ΝΔ, Νίκος Γκόντας 12,42% και
  • ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης (10,61%).

Γεγονός το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια αμφίρροπη μάχη χωρίς ασφαλή πρόβλεψη για τους δυο μονομάχους της δεύτερης Κυριακής και, ασφαλώς, τον τελικό νικητή.

Τα προβλήματα

Για τους Ηπειρώτες πρώτης προτεραιότητας πρόβλημα είναι η «απουσία στάθμευσης και το κυκλοφοριακό» (56,83%) και ακολουθούν η «επάρκεια και ποιότητα σχολικών κτηρίων (46,45%) και ο ελλιπής φωτισμός (43,17%).

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση

Αγαπητέ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλε, για τον γερουσιαστή Μενέντεζ αποφασίζει ο ίδιος και μόνο, όχι εσείς: Όταν, λοιπόν, λέει όχι στα F-16 που απαιτεί ο Ερντογάν, εννοεί ΟΧΙ με κεφαλαία… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: