Οι Ουκρανοί… επιστρέφουν τον φόβο στους Ρώσους: Επίθεση ουκρανικού drone σε αστυνομικό τμήμα της μεθοριακής περιφέρειας του Μπριάνσκ

FILE PHOTO: A man works on the roof near the national flag of Russia above the residence of Russian president, at the Kremlin in Moscow, Russia, 04 May 2023. EPA, YURI KOCHETKOV




Επίθεση με ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη διάρκεια της νύχτας είχε στόχο αστυνομικό τμήμα στη ρωσική περιφέρεια του Μπριάνσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία, χωρίς να προκαλέσει θύματα, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης Αλεξάντρ Μπογκομάζ.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν μέσα στη νύχτα στην περιοχή του Τρουμπτσέφσκι», έγραψε ο Μπογκομάζ στην πλατφόρμα Telegram.

«Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής αυτής. Δεν υπήρξαν θύματα», διευκρίνισε προσθέτοντας πως υπέστησαν ζημιές τα παράθυρα και η στέγη του κτιρίου.

Οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σ’ αυτή τη ρωσική περιφέρεια καθώς και στην ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Ρωσία, έχουν πολλαπλασιασθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με φόντο την αντεπίθεση του Κιέβου που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

Χθες, Κυριακή, το πρωί η Ρωσία είχε ανακοινώσει πως απώθησε στη διάρκιεια της νύκτας δύο ξεχωριστές επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η μία από τις οποίες είχε στόχο την προσαρτημένη ουκρανική χερσόνησο και η άλλη τη Μόσχα.

Οι επιθέσεις εναντίον της Μόσχας και των περιχώρων της, που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία, ήταν πολύ σπάνιες από την αρχή της σύγκρουσης, το Φεβρουάριο 2022.

Ωστόσο τους τελευταίους μήνες επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχουν στοχοθετήσει τη ρωσική πρωτεύουσα και μία από αυτές, τον περασμένο Μάιο, είχε μάλιστα στόχο το Κρεμλίνο.

Mε πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ο εμπαιγμός από τον Πούτιν και το τσιράκι του δεν έχει τέλος: «Η Wagner δεν στρατολογεί μέλη αυτή την περίοδο, αλλά είναι πιθανό να το κάνει στο μέλλον», λέει ο Πριγκόζιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: