Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ ζει στον …φανταστικό της κόσμο: Νομίζει ότι επαναπροσεγγίζει την βάση του κόμματος, τα μέλη του οποίου αλληθωρίζουν προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου. Φωτογραφία via Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Το μήνυμα ότι η νέα ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού έχει γυρίσει σελίδα και επαναπροσεγγίζει την βάση του, έστειλε η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου.

Πρόσθεσε πως με αυτόν τον τρόπο θέλουν να θωρακίσουν τις πολιτικές του κόμματος τους και να καθιδρύσουν μια σχέση αλληλοτροφοδότησης από και προς την κοινωνία των πολιτών.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου, η κ. Δημητρίου ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ είναι κοντά στους πολίτες, στις οργανωμένες δομές, σημειώνοντας παράλληλα πως βλέπουν και τοπικά ζητήματα αλλά και ζητήματα πολιτικής.

Θα πρέπει, πρόσθεσε η κ. Δημητρίου, «να αφουγκραστούμε τις απόψεις των πολιτών και τις εισηγήσεις τους, τους προβληματισμούς τους για να μπορέσουμε να βγούμε ακόμη πιο μπροστά».

Ανέφερε επίσης πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει μια υπεύθυνη πολιτική παράταξη, που βρίσκεται κοντά στους πολίτες.

Ως ευρύτερο σχόλιο η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως «δεν διάγουμε μια εύκολη πολιτική περίοδο». Βλέπουμε, είπε, «το τι συμβαίνει, ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς γι αυτό πρέπει να είμαστε και προσεκτικοί και ειλικρινείς με τους πολίτες».

Έχουμε, συνέχισε η ίδια, ένα συνεχιζόμενο πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, έχουμε την ακρίβεια, έχουμε τον πληθωρισμό, έχουμε όλο αυτό που διαμείφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει να δίδονται λανθασμένα μηνύματα.

«Άρα είμαστε υπεύθυνοι προς τους πολίτες να μπούμε ακόμη πιο μπροστά για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα επιστρέψουμε σε πολιτικές που κόστισαν», είπε. Πρόσθεσε ότι «θα διατηρήσουμε την σταθερότητα της οικονομίας και παράλληλα θα δούμε πώς στηρίζουμε με κοινωνικά κριτήρια τις ευάλωτες ομάδες και τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Ερωτηθείσα για την συνάντηση της με το ΕΒΕ Πάφου η κ. Δημητρίου ανέφερε πως επισκέφτηκε όλα τα Εμπορικά Βιομηχανικά Επιμελητήρια και άλλους φορείς, σημειώνοντας πως στόχος είναι να τους καταθέσουν τις απόψεις τους αλλά και να δούνε ακριβώς πως μπορεί να προχωρήσουν εκεί και όπου συμφωνούν.

Αρκετά θέματα, είπε, ήδη από τις προηγούμενες επισκέψεις τους σε άλλες επαρχίες είναι κοινά και με αυτό τον τρόπο συνεχίζουν, μέσω της επικοινωνίας.

Με τον ίδιο τρόπο, όχι μόνο με το Εμπορικό Επιμελητήριο αλλά και για άλλους φορείς, είπε, «είμαστε εδώ για να καταθέσουμε τις απόψεις μας, να ακούσουμε τις θέσεις τους και να δούμε κατά πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε, είτε με νομοθετικές πρωτοβουλίες, είτε και με πολιτικές πιέσεις στην κυβέρνηση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Μάης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ σημειώνοντας πως τους δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθούν σε πολλά από τα θέματα που αφορούν την επαρχία Πάφου αλλά και γενικότερα τον επιχειρηματικό κόσμο.

Μας ικανοποιεί, είπε, «ιδιαίτερα αυτή η πρωτοβουλία της Προέδρου του ΔΗΣΥ», προσθέτοντας πως και στην συνέχεια θα βρίσκονται σε επαφή.

Σχετικά με την ατζέντα των θεμάτων που τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, ο κ. Μάης σημείωσε πως ήταν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος όπως το θέμα του εκσυγχρονισμού της δημόσιας υπηρεσίας, της δικαιοσύνης που απασχολεί όλο τον κόσμο και επιμέρους θέματα για την Πάφο, όπως είναι θέματα υποδομής τα οποία έχουν σταματήσει ή δεν προχωρούν για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρόσθεσε πως είναι και θέματα που άπτονται κάποιων προτάσεων για την δημιουργία κινήτρων ούτως ώστε να υποβοηθηθεί η ανάπτυξη.

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ανέφερε πως η περιοδεία της στην Πάφο περιλάμβανε πολλές συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, με την ΣΕΚ, με το Τεχνικό Επιμελητήριο, με δομές όπως ο Παναγροτικός και η ΠΑΔΕΔ. Όλες αυτές οι δομές του κόμματος τις οποίες έχουμε ανάγκη, κατέληξε.

‘Εχει πρόβλημα το ΑΚΕΛ με τον ΔΗΣΥ, “συνέταιρο” του στο Κυπριακό: Τον κατηγορεί για την υποστήριξη του στην ένταξη της Κυπρου στο ΝΑΤΟ!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: