Η μόνη αλήθεια είναι ότι η Δημοκρατία επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την προδοσία, τον Ιούλιο του 1974: Η όποια συμφωνία για το Αιγαίο δεν θα αντέξει χωρίς την Κύπρο (video)

FILE PHOTO: Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτούν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το τέλος της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Hellas Journal

Πήγε, είδε και απήλθε. Είναι μία φράση χιλιοειπωμένη από τους δημοσιογράφους, όταν θέλουν βασικά να τονίσουν ότι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας έφυγε άπρακτος.

Στην περίπτωση της Κύπρου και του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, μπορεί να μην έχουν έτσι ακριβώς τα πράγματα: το θύμα ήταν ξανά η ίδια η Κύπρος, και ο διάλογος για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε στη μαύρη “επέτειο” της τουρκικής εισβολής, παράνομη «επίσκεψη» στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, και όπως ήταν αναμενόμενο, τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά για τον Ελληνισμό της Κύπρου, καθώς ο ισλαμιστής ηγέτης της κατοχικής Τουρκίας δεν έριξε το τείχος της …διχοτόμησης, αλλά το «τσιμέντωσε» ακόμα πιο πολύ.

Άσχετα αν οι «σύντροφοι» του ΑΚΕΛ είδαν διαφορετικά τα πράγματα… Λίγο-πολύ μας είπαν ότι η επιστροφή στις συνομιλίες είναι δουλειά του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας. Όχι κύριοι του ΑΚΕΛ. Για το διάλογο και κατ’ επέκταση τη λύση αποφασίζει ο Ερντογάν και κανείς άλλος.

  • Ότι και να διαδίδει το ΑΚΕΛ και ο συνέταιρος του στο Κυπριακό, ΔΗΣΥ, ότι και να κάνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου και να καταφύγει για βοήθεια ο Νίκος Χριστοδουλίδης, αν η κατοχική Τουρκία, που αποφασίζει και για τους Τουρκοκύπριους -ότι και να φαντάζεται ο γνωστός Νιαζί Κιζίλγιουρεκ-, δεν επιθυμεί πραγματικές διαπραγματεύσεις, αυτές δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ. Οπότε ας σταματήσουμε να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.
  • Οι Τούρκοι δέχονται να πάνε σε διάλογομόνο αν κερδίσουν στο 100% τους στόχους τους, που πλέον είναι η …διευθέτηση των “δύο κρατών”, άρα η μόνιμη διχοτόμηση.

Ο Ερντογάν, λοιπόν, πήγε στα κατεχόμενα εδάφη του νησιού, συνοδευόμενος από υπουργούς και αξιωματούχους. Ενώ η παρουσία της Ελλάδας στα μνημόσυνα και στις τελετές για τους νεκρούς, ήταν προβληματική. ΔΕΝ έστειλε, βέβαια, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά και η απουσία του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια ήταν πιο αισθητή παρά ποτέ.

Θα πουν μερικοί ότι ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το νησί την πρώτη εβδομάδα Ιουλίου. Ναι, αυτό ισχύει, αλλά όταν η κατοχική Τουρκία αντιπροσωπεύεται στις τελετές μίσους από τον ίδιο τον Ερντογάν και πλειάδα υπουργών, κάπου λες …όπα!

Διότι ο κ. Δένδιας έχει και μία ιστορία με την Κύπρο, άσχετα αν προς το τέλος της θητείας του, ως υπουργός Εξωτερικών, δεν τα πήγε καλά. Είχε ανέβει στο άρμα της δήθεν επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και προχώρησε μάλιστα και σε ατόπημα με την εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ).

  • Η Ελλάδα υποστήριξε τον Τούρκο υποψήφιο -αν είναι δυνατόν κ. υπουργέ- ο οποίος έχασε πανηγυρικά, διότι το Συμβούλιο εξέλεξε τον κ. Arsenio Antonio Dominguez Velasco για την περίοδο 2024-2027.

Έγιναν και άλλα λάθη -κατ’ άλλους αίσχη- που δεν είναι της παρούσης… Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους, είναι ότι συζητώντας και καυγαδίζοντας μεταξύ μας, δεν λύνεται το Κυπριακό.

Και αυτό που πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν στην Αθήνα είναι ότι η προδομένη Κύπρος ΔΕΝ πρέπει, και ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να χωθεί κάτω από το χαλί των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η Αθηναϊκή Ελίτ, θεωρεί την Κύπρο πρόβλημα, αλλά τα πράγματα είναι ακριβώς ανάποδα:

Η Χούντα των Αθηνών ξεπούλησε την Κύπρο στους Τούρκους με τη βοήθεια του Χένρι Κίσιγκερ. Και δεύτερον, δίχως την κυπριακή τραγωδία δεν γνωρίζουμε πότε θα επέστρεφε η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Με όλο το σεβασμό στους Έλληνες αντιστασιακούς, που υπέφεραν τα πάνδεινα από τους προδότες στρατιωτικούς που επέβαλαν την αμερικανοκίνητη δικτατορία.

Αλλά, ας δούμε πως βλέπουν οι Τούρκοι ισλαμιστές το θέμα της Κύπρου, σε αντίθεση με την Αθήνα -και δεν αναφέρομαι προσωπικά στο σημερινό πρωθυπουργό, που την Τετάρτη πάει στο νησί. Όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα εκτός του ΚΚΕ, υποστηρίζει μία φιλοτουρκική λύση: τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία!!!

  • Για να είμαι δίκαιος, την ίδια “λύση”-διάλυση της Κύπρου επιθυμούν οι πολιτικοί της Λευκωσίας, εκτός της ΕΔΕΚ, οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικάνοι, οι Ρώσοι(!) και λοιποί αφέντες του κόσμου. Δεν τη δέχεται η Τουρκία, η οποία επιμένει στο αφήγημα των “δύο κρατών”, και με τα μυαλά που κουβαλάμε, στο τέλος θα πετύχει και αυτό το στόχο της.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, λοιπόν, ο αρχικατάσκοπος Χακάν Φιντάν κόμπαζε για την  …ευτυχισμένη 49η (κατάμαυρη) επέτειο της δήθεν «Ειρηνευτικής Επιχείρησης», όπως χαρακτήρισε την άνανδρη εισβολή εναντίον της Κύπρου την 20η Ιουλίου 1974.

Ισχυρίστηκε ότι η ασφάλεια και η ελευθερία του τουρκοκυπριακού «λαού» είναι πλέον εγγυημένες.

Πρέπει να διαβάσουν το μήνυμα οι πολιτικοί στην Ελλάδα που «βλέπουν» το Κυπριακό ως βαρίδι. Όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο πρέπει να ντρέπονται. Είναι εθνική υπόθεση και για τη “Μητέρα Πατρίδα”, για την οποία θυσιάστηκε το νησί.

Τι άλλο αισχρό αναφέρει ο Τούρκος υπουργός;

Η παράνομη «τδβκ», «στην οποία ο ηρωικός μας στρατός και οι Κύπριοι Μουτζαχεντίν αδερφοί μας στάθηκαν ώμο με ώμο στη νίκη, εξάλειψε για πάντα την απόπειρα που είχε στόχο την ιστορική ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων. Τιμώ τους μάρτυρές μας που θυσίασαν τη ζωή τους σε αυτόν τον αγώνα με έλεος και ευγνωμοσύνη και τους ήρωές μας βετεράνους με ευγνωμοσύνη και σεβασμό».

Ο τύπος αυτός ομιλεί και αναφέρεται στους δολοφόνους, που έσπειραν τον θάνατο και τον όλεθρο στην Κύπρο. Γι’ αυτό, το σύνθημα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ πρέπει να είναι πάντα επίκαιρο, όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος πρέπει να το κάνει πράξη…

Αναμένουμε ότι κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο, θα διορθώσει όλα όσα λέγονται: ότι, δηλαδή, δεν τον ενδιαφέρει πια η Κύπρος -που δεν πιστεύω ότι είναι αλήθεια- και ότι από το κάδρο των ελληνοτουρκικών “διαφορών” έβγαλε το νησί.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΩ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: Επειδή το αισχρό πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου το εκτέλεσε η Χούντα των Αθηνών, η Ελλάδα έχει τη μεγάλη υποχρέωση να παραμείνει δίπλα στην Κύπρο, ότι και να συμβεί. Ειδικά αν επιτεθεί ξανά η κατοχική Τουρκία εναντίον του νησιού, στην περίπτωση που οι νέες συνομιλίες, όποτε και αν γίνουν, αποτύχουν.

Και ας μην έχουμε αμφιβολία ότι θα αποτύχουν, διότι η Άγκυρα θα επιμένει στην απαράδεκτη διευθέτηση των «δύο κρατών». Η Αθήνα πρέπει να δηλώσει επίσημα και δημόσια ότι θα συνδράμει την Κυπριακή Δημοκρατία. Και αυτή την αλήθεια πρέπει να την …επικοινωνήσει ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και στους πολίτες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Οι Εγγλέζοι, έχουν ευθύνη για όλα τα δεινά της Κύπρου, και αναφέρομαι στην πρόσφατη ιστορία της και ειδικά από την ανεξαρτησία του 1960 μέχρι σήμερα. Αποκορύφωμα της βρετανικής προδοσίας ήταν η τουρκική εισβολή, στις 20 Ιουλίου του 1974. Οι Εγγλέζοι δεν άφησαν την Κύπρο μας να ησυχάσει.

Έβαζαν συνέχεια τρικλοποδιές και δημιουργούσαν μύρια προβλήματα. Βρέθηκαν ακόμα και πίσω από τα 13 σημεία του Μακάριου, το 1963. Γι’ αυτό το λάθος ευθύνονται πρωτίστως οι Βρετανοί και μετά ο τότε Πρόεδρος και Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος θα έπρεπε να είναι πιο υποψιασμένος έναντι της Αυτοκρατορίας.

Οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί, μέχρι σήμερα, δεν τολμούν να πάρουν απόφαση για το επίκαιρο και σήμερα σύνθημα «έξω οι Βρετανοί από την Κύπρο». Οι Εγγλέζοι δεν δολοφόνησαν μόνο τους λεβέντες της ΕΟΚΑ, οι οποίοι τους ρεζίλεψαν. Μέχρι το Γενάρη του 1975 σκότωναν τα παιδιά της Κύπρου. Ο Πανίκος Δημητρίου ήταν και αυτός θύμα τους…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Δεν γνωρίζω ποιος πήρε την απόφαση, αλλά όποιες δικαιολογίες και αν εφεύρουν, οι σύμβουλοι του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, έδρασαν ερασιτεχνικά και τον εξέθεσαν. Κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου τελείται το μνημόσυνο του τομεάρχη της ΕΟΚΑ, Μιχαλάκη Παρίδη, του παλικαριού της Αναφωτίας που τον τίμησε και συνεχίζει να τον τιμά με μεγάλη αγάπη και υπερηφάνεια.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων φαντάζομαι, δεν μπορούσε να παραστεί και να μιλήσει στο μνημόσυνο του ήρωα στις 20 ή στις 27 Αυγούστου, οπότε αποφασίστηκε να αναβληθούν οι εκδηλώσεις για το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου. Το μνημόσυνο και η ομιλία του Προέδρου, θα γίνουν στη Βάβλα, όχι στην Αναφωτία.

Να μου πείτε είναι πρόβλημα η μετάθεση του μνημόσυνου; Κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο πρόβλημα και εκφράζω προσωπική γνώμη. Ακούω ότι ο Σύλλογος Ένωσις Αναφωτίας αποφάσισε να μην λάβει μέρος στο μνημόσυνο αυτό καθ’ αυτό, για πρώτη φορά στην ιστορία, αν δεν κάνω λάθος. Επειδή τα παράπονα κατευθύνονται προς τον Πρόεδρο της Κύπρου, καλά θα κάνει να διορθώσει τα λάθη των συνεργατών του…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Λογαριάζουνε λάθος οι έμποροι της πολιτικής και της αθηναϊκής ελίτ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει απώλειες ούτε στο Αιγαίο, ούτε στην “ξεχασμένη”, από την Αθήνα, Κύπρο… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: