Η κυβέρνηση της Ελλάδας να ενσκήψει σοβαρά στα προβλήματα της καθημερινότητας: Αρκετοί βολεύονται να ζουν με τα κρατικά επιδόματα

File Photo Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης (Α) και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα (Δ), ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ, Λάρισα

Μοιράζομαι σήμερα μαζί σας κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς μου που είμαι σίγουρος πως αποτελούν προβληματισμούς κάθε νομοταγή καθημερινού πολίτη.

Θα μιλήσουμε παραθέτοντας μερικά μόνο απλά παραδείγματα. Με την ελπίδα να αποτελέσουν τροφή για σκέψη και προβληματισμό στα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Μοιάζει απίστευτο: Ένα γράμμα χρειάστηκε ένα μήνα για να φθάσει στον παραλήπτη του στη Λάρισα από την Αθήνα. Για την ακρίβεια, δεν έφθασε ποτέ. Διότι η μεγάλη  καθυστέρηση τον οδήγησε στο ταχυδρομείο για διερεύνηση της τύχης του, όπου η καλοσύνη μιας ευγενέστατης και πρόσχαρης ταχυδρομικής υπάλληλου απετέλεσε την αφορμή για του αποδοθεί το γράμμα που βρισκόταν για μέρες στο ταχυδρομικό κατάστημα.

Γιατί τόση καθυστέρηση στην κατ΄ οίκον διανομή της αλληλογραφίας άραγε; Από τους σαράντα διανομείς που διέθετε το ταχυδρομείο Λάρισας (έτσι του είπαν) σήμερα είναι ζήτημα να απέμειναν καμιά δεκαριά! Μήπως με τον τρόπο αυτό μας κατευθύνουν προς τις ιδρωτικές «courier»;

  • Τις προάλλες ένας νομοταγής δανειολήπτης που ξόφλησε μέχρι και το τελευταίο Σεντ το στεγαστικό του δάνειο, κατέφυγε στην τράπεζα για να απαλειφθεί η προσημείωση (υποθήκη λέγεται στην Κύπρο) του ακινήτου του.

Εκεί να δείτε εκπλήξεις! 250 ευρώ πρέπει να πληρώσει ο δανειολήπτης για το δικό του δικηγόρο που είναι απαραίτητος (γιατί άραγε;) για να απαλειφθεί η προσημείωση! Και άλλα 250 ευρώ ακόμη πληρώνει, ο δανειολήπτης και πάλιν, για τον δικηγόρο της τράπεζας.

Μαζί με τα έξοδα του υποθηκοφυλακείου, το ποσό που καλείται να καταβάλει ξεπερνά συνολικά τα 600 ευρώ! Και η ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας! Αυτή κι αν είναι πρόβλημα!  Στις σοβαρές χώρες, όπου το σύστημα δεν το λυμαίνονται δικηγόροι και συμβολαιογράφοι όλα αυτά γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες και εντελώς δωρεάν. Στο άψε σβήσε δηλαδή!

Πάμε στο επόμενο: Κάθε ιδιοκτήτης διαμερίσματος είναι υποχρεωμένος να διαθέτει ηλεκτρονική ταυτότητα για το ακίνητο του. Αν δεν υπάρχει ηλεκτρονική ταυτότητα το ακίνητο δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στα προγράμματα ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης, ούτε και μπορεί να μεταβιβασθεί!

Αυτό ήρθε να προστεθεί στο πιστοποιητικό ενεργειακής επάρκειας! Πως συνήθως εκδίδεται χωρίς ο μηχανικός να έχει επισκεφτεί το ακίνητο! Να τους λοιπόν και τους πολιτικούς μηχανικούς να αποτελούν μέρος του συστήματος….

Υπάρχουν φυσικά κι άλλα πολλά που καταταλαιπωρούν τον καθημερινό Έλληνα, όπως η δικτατορία των τραπεζών (στην Ελλάδα και την Κύπρο), όπου αν έχεις πέντε δεκάρες σου αποδίδεται σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, ενώ αν χρειαστεί να δανειστείς σε γδέρνουν χωρίς έλεος!

Τις προάλλες οι τράπεζες τους συστήματος, εν μια νυκτί, μηδένισαν τις καταθέσεις ανυποψίαστων μικροεπενδυτών και μικροκαταθετών (ομόλογα, μετοχές και πάει λέγοντας). Και για όλα αυτά κανένας ποτέ δεν τιμωρήθηκε. Και η γραφειοκρατία; Άλλη μεγάλη γάγγραινα που τείνει να  μετατραπεί στο υπ΄ αριθμό ένα πρόβλημα των πολιτών!

  • Αυτά κι άλλα πολλά συμβαίνουν στη χώρα μας, που για τα λέμε όλα, δεν είναι λίγοι αυτοί που βολεύονται να ζουν με τα επιδόματα της κυβέρνησης και τα εισοδήματα που προσφέρονται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, αφήνοντας για τους  ξένους τα δύσκολα…..

Στη χώρα μας όπου Έλληνας εργάτης γης, οικοδόμος και γενικά οι άνθρωποι των χειρονακτικών επαγγελμάτων τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση!

Υστερόγραφο: Οι Έλληνες υγειονομικοί στα δημόσια νοσηλευτήρια αποτελούν την πιο ευχάριστη νότα σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας. Οι Έλληνες υγειονομικοί, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς τους. Οι Έλληνες υγειονομικοί είναι οι καλύτεροι. Μην τα μηδενίζουμε όλα. Έχω ιδίαν άποψη. Επ΄ αυτού θα επανέλθω σύντομα.

*Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και η αντισυστημική ψήφος των πολιτών: Οι φτωχοί πάντως δεν χορταίνουν τρώγοντας ανάπτυξη!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: