Γιατί η Ελλάδα και η Κύπρος θέλουν 84 εκατομμύρια Τούρκων μουσουλμάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Να μην επιτρέψουν να ανοίξει και αυτή η Κερκόπορτα…

FILE PHOTO: O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel, Βρυξέλλες. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Του ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ, Λευκωσία

Προεκλογικά και μετεκλογικά, ο Πρόεδρος της Κύπρου διατυμπανίζει ότι στόχος του είναι το σπάσιμο του εξαετούς αδιεξόδου στο Κυπριακό και η επανέναρξη συνομιλιών «από εκεί που έμειναν στο Crans Montanta».

Ο Ν. Χριστοδουλίδης ζητά τον διορισμό υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα είναι ενισχυτικός της αποστολής Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο Κύπριος Πρόεδρος υποστηρίζει μια λύση-αχταρμά, με όλα στο πανέρι. Ένα δικοινοτικό-διζωνικό-ομοσπονδιακό κράτος αλλά και ένα κανονικό κράτος. Η λύση, δηλώνει, θα πρέπει να διασφαλίζει τις τέσσερεις βασικές ελευθερίες τής ΕΕ σε ένα ενωμένο κράτος, λειτουργικό ως προς τους θεσμούς του, και βιώσιμο πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και δημογραφικά. Με μια και μοναδική διεθνή προσωπικότητα, μια και μοναδική κυριαρχία και μια ιθαγένεια, κ.λπ, αλλά με τουρκοδιζωνική ομοσπονδία!

Ο Ν. Χριστοδουλίδης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά, Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές και Διπλωματία. Έγραψε βιβλία για τα σχέδια λύσης του Κυπριακού. Κατ’ επανάληψιν έχει προκληθεί να απαντήσει πού, πόσο και πώς, οι τέσσερεις βασικές ελευθερίες της ΕΕ, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κοινοτικό κεκτημένο ταυτίζονται με την προωθούμενη λύση διζωνικής ομοσπονδίας – αγγλικής επινόησης, τουρκικής υιοθέτησης και ελληνικής αποδοχής – που τα παραβιάζει συλλήβδην.

Προκλήθηκε να απαντήσει πώς θα είναι βιώσιμο το μελλοντικό κράτος, αφού η ελληνική πλευρά έχει αποδεχτεί τα δύο συνιστώντα κρατίδια, διά των οποίων η Τουρκία θα είναι κυρίαρχος στο Βορρά και συγκυρίαρχος στον Νότο. Ουδεμία απάντηση!

Ο Ν. Χριστοδουλίδης προκλήθηκε να απαντήσει πώς μια ενδεχόμενη λύση στο Κυπριακό θα βασίζεται στις αρχές και αξίες της ΕΕ και στο κοινοτικό κεκτημένο,  αφού η διζωνική, διά των γνωστών συγκλίσεων Χριστόφια-Ταλάτ, των  μονομερών υποχωρήσεων Αναστασιάδη και όλων των παραχωρήσεων των προηγούμενων Προέδρων της Κύπρου, αναιρεί και παραβιάζει τα πάντα. Ουδεμία απάντηση.

Ο Κύπριος Πρόεδρος θέλει να διασυνδέσει την επίλυση του Κυπριακού με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ. «Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της ΕΕ», λέγει, «μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στην επίλυση του Κυπριακού, λαμβάνοντας υπόψη και το πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων και των τουρκικών απαιτήσεων, όπως, για παράδειγμα, την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης, τη φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων εισόδου, την αεροπορική συμφωνία και τα ‘‘παγωμένα’’ κεφάλαια της ενταξιακής της πορείας».

  • Ο Ν. Χριστοδουλίδης λησμονεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος-μέλος της ΕΕ, πάγωσε οκτώ κεφάλαια της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας επειδή αυτή αρνείται να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, που επιτρέπει τον ελλιμενισμό και προσγείωση κυπριακών πλοίων και αεροπλάνων σε τουρικά λιμάνια και αεροδρόμια.

Ο Ν. Χριστοδουλίδης, ως άριστος μαθητής του τέως Προέδρου και μέντορά του, Ν. Αναστασιάδη, ακολουθεί μιαν ολέθρια τακτική και καταστροφική πολιτική: Δεν θέλει, λέγει, να επιδίδεται σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, διότι ο στόχος του είναι η επίλυση του Κυπριακού. Και πότε; Όταν καθημερινά ο Τούρκος Πρόεδρος και ο κατοχικός εγκάθετός του βροντοφωνάζουν ότι δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία, απαιτούν λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα, έχουν ενταφιάσει τη διζωνική, που ήταν δική τους πρόταση, και διακηρύττουν ότι η Κύπρος είναι τουρκική.

Ο Κύπριος Πρόεδρος αποφεύγει να απαντά στο τουρκικό αφήγημα, που διαχέεται διεθνώς, επειδή δεν θέλει να προκαλεί ή να εξοργίζει τον σουλτάνο, διότι τον εκλιπαρεί κυριολεκτικά να προσέλθει σε συνομιλίες. Με τη συνεπικουρία μιας Αθήνας, που γι’ αυτήν, η Κύπρος κείται περισσότερο μακράν από προηγουμένως.

Χριστοδουλίδης και Μητσοτάκης υποστηρίζουν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ επειδή, λένε, αυτό θα είναι… ωφέλιμο για τον Ελληνισμό. Ήδη εξήγγειλαν ότι είναι έτοιμοι να προβούν σε μονομερείς παραχωρήσεις χωρίς η Τουρκία να αναιρέσει ούτε μία από τις αξιώσεις της σε βάρος του Ελληνισμού. Αθήνα και Λευκωσία καμώνονται να ξεχνούν τρία τινά.

>Πρώτον, τα κατά καιρούς συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τα οποία απαιτούν από την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Ειδικά εκείνα του Δεκεμβρίου 2004. Κυρίως, η αντιδήλωση της ΕΕ (21/9/2005), διά της οποίας η Τουρκία «οφείλει να εφαρμόσει πλήρως το Πρωτόκολλο σε σχέση με όλα τα κράτη-μέλη» επειδή «η αναγνώριση όλων των κρατών-μελών αποτελεί αναγκαία συνιστώσα της ενταξιακής διαδικασίας».

>Δεύτερον, τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν επιθυμούν ένταξη της Τουρκίας, επειδή παραβιάζει συστηματικά το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις βασικές ελευθερίες του τουρκικού λαού δι’ ενός προσωποπαγούς, αυταρχικού, καταπιεστικού καθεστώτος. Όλοι οι Ευρωπαίοι -πλην Ελλάδος και Κύπρου- διερωτώνται: Τι γυρεύει ο αιμοσταγής Αττίλας στην Ευρώπη;

>Τρίτον, Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης δεν ενοχλούνται από πολλαπλές δηλώσεις του σουλτάνου εναντίον της ΕΕ και της Δύσης. Ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, Burak Bekdil, σε ανάλυσή του (14/7/2023, Gatestone Institute),  με αφορμή τη δήθεν στροφή του Ερντογάν προς την ΕΕ, επισημαίνει: «Το 2022, ο Ερντογάν είπε ότι η Δύση εισέβαλε στον κόσμο με την ήπια ισχύ της, συμπεριλαμβανομένης της δουλείας, των σφαγών και της αποικιοκρατίας. Το 2021 διακήρυξε το τέλος της Δυτικής ηγεμονίας και μιας αντίληψης που αποδέχεται τη Δυτική ανωτερότητα».

  • Γιατί ο σουλτάνος θυμήθηκε τις ενταξιακές και την ΕΕ; Διότι ξέμεινε από ρευστό. Και εκβιάζει με το προσφυγικό. Η Δύση αρνείται να αποδεχτεί, και η Αθήνα και η Λευκωσία εθελοτυφλούν, ότι είναι, πλέον, αμάχητο γεγονός η αντιδυτική στροφή Ερντογάν και η στενή συνεργασία του με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν.
  • Η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλη της ΕΕ. Η Τουρκία θέλει, λέγει, να ενταχθεί. Διερωτάται κάθε νοήμων Έλληνας:

ΓΙΑΤΙ Αθήνα και Λευκωσία δεν απαιτούν, επιτέλους, όπως η Τουρκία σεβαστεί και εφαρμόσει τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της;

ΓΙΑΤΙ δεν αξιοποιούν τα κατά καιρούς συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου; ΓΙΑΤΙ… ξέχασαν την αντιδήλωση της ΕΕ; ΓΙΑΤΙ δεν απαιτούν από τους εταίρους μας η ίδια πολιτική κυρώσεων που εφαρμόζουν κατά του Ρώσου εισβολέα στην Ουκρανία, να ισχύσει και κατά της Τουρκίας; ΓΙΑΤΙ δεν χρησιμοποιούν το βέτο τους;

ΓΙΑΤΙ δεν απαιτούν αποχώρηση του Αττίλα και των εποίκων;

ΓΙΑΤΙ ο Ν. Χριστοδουλίδης είναι έτοιμος να ξεπαγώσει τα οκτώ παγωμένα κεφάλαια των ενταξιακών της Τουρκίας και να συναινέσει στην αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης και της θεώρησης βίζας; Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης φαίνονται να μην κατανοούν ότι ο Ερντογάν γλείφει τώρα την ΕΕ όχι μόνο για την ένταξη αλλά για να εισβάλουν στη Γηραιά Ήπειρο 84 εκατομμύρια Τούρκοι ώστε, σε λίγα χρόνια, να την μετατρέψουν σε μουσουλμανική.

ΓΙΑΤΙ η Ελλάδα και η Κύπρος επιμένουν να ανοίξουν αυτήν την Κερκόπορτα;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Στα κόκκαλα Ελλήνων ηρώων της Κύπρου παλιννόστησε η Δημοκρατία στην Ελλάδα: Δεν μπορούμε και δεν δικαιούμαστε να ξεχάσουμε ότι μας άφησαν μόνους απέναντι στην Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: