Φτάνει σήμερα στην Κύπρο η σορός του αδικοχαμένου 20χρονου Εύελπι: Ο Γιώργος ήταν “το έκτο παιδί της ευλαβέστατης οικογένειας Χατζηιωνά”




Στην Κύπρο μεταφέρεται σήμερα Δευτέρα (03/07) στις 16:00 το απόγευμα η σορός του 20χρονου αδικοχαμένου Κύπριου Ευέλπιδος, που έχασε τη ζωή του την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια άσκησης στο στρατόπεδο της Ρεντίνας στην Ελλάδα.

Η είδηση του θανάτου του 20χρονου Εύελπι, Γιώργου Χατζηιωνά από τη Λύση, σκόρπισε τη θλίψη ανά το Παγκύπριο και βύθισε στο πένθος τόσο την οικογένειά του όσο και όλους όσους τον γνώριζαν.

Τη σορό του 20χρονου θα συνοδεύουν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης καθώς και Ελλαδίτες Ευέλπιδες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κηδεία του 20χρονου θα τελεστεί αύριο Τρίτη (04/07) στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό της Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο και θα παραστούν και Κύπριοι Ευέλπιδες.

Να σημειωθεί πως στη σορό του άτυχου νεαρού διενεργήθηκε νεκροτομή. Η οικογένεια του 20χρονου, ταξίδεψε από το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, όπου και ενημερώθηκε για τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού περιστατικού.

Σε ανάρτηση του ο στενός φίλος της οικογένειας, Πάτερ Ιωάννης Κυπριανού, έγραψε:

«Η χορεία των αγγέλων έγινε από προχθές την Παρασκευή πλουσιότερη! “Άγγελος” όχι ως σχήμα λόγου αλλά κατά κυριολεξία! Εύελπις Γιώργος Χατζηιωνά. Το 6ο παιδί της ευλαβέστατης οικογένειας Χατζηιωνά.

Μιας οικογένειας που αποτελεί πρότυπο σε μια εποχή που έχουν κλονιστεί αξίες και ιδανικά. Γιώργο μου γνωρίζω ότι εκεί που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή αντιλαμβάνεσαι τα πάντα, απλά γιατί οι άγγελοι κυκλοφορούν διαρκώς ανάμεσα μας. ΄Έχουν παρρησία στο Θεό και προσεύχονται για μας.

Είμαι σίγουρος πως σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες προσεύχεσαι και για την οικογένειά σου να τους δίνει ο Θεός δύναμη και παρηγοριά. Το ίδιο δεσμεύομαι να πράξω και εγώ ως οικογενειακός φίλος. Χριστός Ανέστη και καλή αντάμωση!».

Ο Υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός της εθνικής φρουράς τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκαν την οικογένεια με την οποία υπάρχει διαρκής επικοινωνία και της παρέχεται κάθε βοήθεια που χρειάζεται.

Ο πρόεδρος της Κύπρου απάντησε στο ΑΚΕΛ και στον ΔΗΣΥ: Καλοδεχούμενη η κριτική για το Κυπριακό, αλλά ακούστε τον Καγκελάριο Σολτς!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: