Εντυπωσιακή η ΑΕΚ και στο νέο της φιλικό: 5 – 0 την Σαχτάρ Ντόνετσκ [highligths]

Screenshot via Glomex




Απολαυστική, εντυπωσιακή, άκρως επιθετική… Η «βασική» version της ΑΕΚ ολοκλήρωσε το απόγευμα της Πέμπτης (13/7) τα φιλικά της επί ολλανδικού εδάφους, συντρίβοντας 5-0 την Σαχτάρ Ντόνετσκ (η οποία έχει εξασφαλίσει ήδη την παρουσία της στους ομίλους του Champions League) κι έδειξε τα… δόντια της ενόψει της νέας χρονιάς.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας στο πρώτο απ’ τα δύο φιλικά που είχε προγραμματίσει (ακολουθεί σε λίγο ένα δεύτερο, 70λεπτο ματς με τους Ουκρανούς στο οποίο θα παίξουν οι «ρεζέρβες» τους) είχε σε τρομερή μέρα τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος αν κι ενσωματώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην προετοιμασία τους σημείωσε χατ-τρικ, ενώ άλλα δύο γκολ πέτυχε ο νεαρός Ζίνι.

Στο πρώτο, 90λεπτο, παιχνίδι με την ουκρανική ομάδα η «βασική» ενδεκάδα της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική, κυριαρχώντας απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο κι έφτασε σε μια εμφατική νίκη με 5-0.




Παρά το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν με δέκα παίκτες μόλις απ’ το 15ο λεπτό μετά την αποβολή του Νορντίν Άμραμπατ με δύο κίτρινες στην ίδια φάση (η δεύτερη, υπερβολικά αυστηρή για διαμαρτυρία) επέβαλλε το δικό της τέμπο μέσα στο γήπεδο και με «όπλο» την εντυπωσιακή πίεσή της, έκλεβε συνεχώς μπάλες και απειλούσε τους Ουκρανούς. Όταν δε αποκαταστάθηκε και η αριθμητική ισορροπία στο 29’ μετά την αποβολή του Ουντόντ με δεύτερη κίτρινη, έγινε απόλυτο «αφεντικό» στο παιχνίδι κι έχασε πολλές ευκαιρίες για να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά το δείκτη του σκορ.

Στο 12’ από κλέψιμο του Βίντα ψηλά, ο Άμραμπατ (λίγο πριν αποβληθεί) «έσπασε» την μπάλα ξανά στον Κροάτη κι εκείνος «σέρβιρε» προς τον Λιβάι Γκαρσία που χωρίς χρονοτριβή έκανε το 1-0.

Στο 24’ στο σουτ του Χατζισαφί και στο 39’ στην προσπάθεια του Τσούμπερ, ο γκολκίπερ της Σαχτάρ έκανε πολύ καλές επεμβάσεις. Δεν τα κατάφερε, ωστόσο, το ίδιο καλά στο 40’ όταν ο Λιβάι Γκαρσία έκανε μία εντυπωσιακή ενέργεια από τα δεξιά κι εκτέλεσε με το αριστερό για το 2-0 της ΑΕΚ.

Η ομάδα του Αλμέιδα συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τσούμπερ στο 47’ και τον Γιόνσον στο 49’ να υποχρεώνουν σε πολύ μεγάλες επεμβάσεις τον Τβαρντόφσκι. Στο 65’ η πίεση της ΑΕΚ στο επιθετικό τρίτο έφερε και το τρίτο της τέρμα. Ο Λιβάι Γκαρσία πρέσαρε τον γκολκίπερ, αυτός «έσπασε» την μπάλα προς τον Μπόνταρ, όμως η πάσα του τελευταίου ήταν κάκιστη κι ο φορ της ΑΕΚ με ένα υπέροχο «σκαφτό» έφτασε στο χατ-τρικ, κάνοντας το 3-0.

Ακόμη και μετά τις μαζεμένες αλλαγές που έκανε στο 75’ ο Ματίας Αλμέιδα, η «Ένωση» ήταν σαρωτική κι έφτασε σε άλλα δύο γκολ με τον Ζίνι. Στο 83’ από σέντρα του Σιντιμπέ, ο 21χρονος Ανγκολέζος επιθετικός με κεφαλιά έκανε το 4-0 και δύο λεπτά αργότερα (85’) από νέα εξαιρετική συνεργασία των παικτών της ΑΕΚ, ο Φαν Βέερτ «σέρβιρε» με το κεφάλι στον Ζίνι, που με απευθείας εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Διαιτητής: Φαν ντεν Κέρκοφ (Ολλανδία)

Κίτρινες: Καστίγιο

Αποβολές: 15’ Άμραμπατ (2η κίτρινη) – 29’ Ουντόντ (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (75’ Σιντιμπέ) Βίντα (75’ Γεμπόα), Μουκουντί (75’ Μήτογλου), Χατζισαφί (75′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (75’ Γαλανόπουλος), Άμραμπατ, Γιόνσον (75’ Μαχαίρας), Ελίασον (75’ Τζάλοου), Τζούμπερ (75’ Φαν Βέερτ), Λιβάι Γκαρσία (75’ Ζίνι).

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Πάτρικ φαν Λέουβεν): Τβαρντόφσκι, Μπόνταρ, Καστίγιο, Γκλουστσένκο, Γκοχολεϊσβίλι, Κέλσι (46’ Βιούνικ), Κορνιγένκο, Ματβιγένκο (46’ Φαρίνα), Τοπάλοφ (46’ Οχερέτκο), Ουντόντ, Ζούμπκοφ (46’ Σίκαν).

Ευρωπαϊκό Νέων στο μπάσκετ: Στα ημιτελικά η Εθνική με νίκη (61-87) επί της Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: