«Εκβιαστές όπως ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ο θάνατος της Ε.Ε.»: Ένα φοβερό άρθρο γνώμης για τη μεγαλύτερη αλήθεια που αφορά τον εκβιαστή “Σουλτάνο”

epa10740309 Islamist Turkish President Recep Tayyip Erdogan with his wife Emine Erdogan attend the dinner hosted by the Lithuanian president at the NATO ​summit in Vilnius, Lithuania, 11 July 2023. EPA, TIM IRELAND, POOL




Για τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωκοινοβούλιο και Συμβούλιο των Κρατών-Μελών) – είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναθυμηθούν τρία διδάγματα από την εξέλιξη της διεθνούς Πολιτικής.

Έτσι ξεκινά το άρθρο γνώμης του Christoph von Marschall, διπλωματικού συντάκτη της εφημερίδας TAGESSPIEGEL. Ο τίτλος τα λέει όλα: «Προτεινόμενη λύση» από την Τουρκία: Εκβιαστές όπως ο Ερντογάν είναι ο θάνατος της Ε.Ε.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Πρώτον, ο εγωισμός μεμονωμένων κρατών και οι συγκρούσεις αυξάνονται συνεχώς.

Δεύτερον, η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) μπορεί να αισθάνεται ανακουφισμένη για το ότι δεν έγινε πραγματικότητα η ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση.

Πολλοί την ήθελαν στις δεκαετίες του 1990 και του 2000 ως μέσο υπέρβασης πολιτιστικών και πολιτικών διαφορών μεταξύ του Χριστιανικού και του Ισλαμικού Κόσμου –μεταξύ αυτών και η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων υπό τους Γκέρχαντ Σρέντερ (Gerhard Schröder) και τον περίφημο “πράσινο” Φίσερ (Joschka Fischer).

Ποια απόφαση θα μπορούσε να λάβει η ΕΕ, εάν κάποιος σαν τον Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) είχε λόγο στις Βρυξέλλες με δικαίωμα βέτο; Ένας Βίκτορ Όρμπαν (Viktor Orban) έχει ήδη προκαλέσει αρκετή ζημιά, χωρίς να έχει τις δυνατότητες πίεσης του Erdogan.

Τρίτον, θα πρέπει πλέον να έχει καταστεί σαφές σε όλους πως ακόμη και η ΕΕ των 27 κρατών συχνά αδυνατεί να λάβει αποφάσεις.

Περαιτέρω διεύρυνσή της –είτε στα Δυτικά Βαλκάνια, είτε στην Ουκρανία, είτε στις χώρες της Ανατολικής Γειτονίας ή την Τουρκία– θα αποτελούσε αυτοκτονία, εάν δεν άλλαζαν πρώτα οι μηχανισμοί λήψης αποφάσεων.

Επομένως: Όχι άλλη ομοφωνία, η οποία εκ των πραγμάτων δίνει σε κάθε χώρα δικαίωμα βέτο και με αυτόν τον τρόπο την ώθηση να εκβιάζει!

Μετά από μία πιθανή ένταξη της Σερβίας, η Ρωσία θα καθόταν μέσω αυτής στο τραπέζι και μετά από μία πιθανή ένταξη του Μαυροβουνίου θα συμμετείχε εμμέσως η Κίνα. Και ο Erdogan είναι αρκετά δυνατός για να παραλύσει την Ε.Ε. μόνος του.

ΠΗΓΗ: TAGESSPIEGEL, Christoph von Marschall – “Proposed solution” from Turkey: Blackmailers like Erdogan are the death of the EU

«Ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Η Τουρκία βάζει τέλος στον αποκλεισμό της», αναφέρει στην Ιστοσελίδα του ο Δημόσιος Τηλεοπτικός Σταθμός ZDF

Στο βίντεο παρουσιάζεται απόσπασμα από τη σημερινή πρωινή εκπομπή του ZDF «Morgenmagazin», στην οποία ο προσκεκλημένος επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Bundestag, Michael Roth (SPD), σχολιάζει τη αλλαγή στάσης του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdoğan λέγοντας:

«Οι αυταρχικοί ηγέτες έχουν ανάγκη την αναστάτωση, όπως εάν φυτό εσωτερικού χώρου έχει ανάγκη το φως του ήλιου». 

Παρά ταύτα, ο Erdoğan είχε τη δυνατότητα να δείξει στο εσωτερικό της χώρας ότι αντιστέκεται στη Δύση και να κερδίσει τα F-16, τα οποία προσπαθούσε να αποκτήσει εδώ και πολύ καιρό «και τα οποία ο φερόμενος με εξυπνάδα Αμερικανός Πρόεδρος Joe Βiden αρνείτο να του παραχωρήσει μέχρι να δώσει το “πράσινο φως” για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η οποία είναι σημαντική για όλους μας».

Ο Roth χαρακτηρίζει «κάτι παραπάνω από παράλογη» την απαίτηση της Τουρκίας για ένταξή της στην Ε.Ε. ως αντάλλαγμα για το «Ναι» στη Σουηδία.

Η ένταξη στην Ένωση δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης ή παζαριού, αλλά συνδέεται με την εκπλήρωση συγκεκριμένων κριτηρίων. Η Σουηδία πληροί τα κριτήρια για ένταξή της στο ΝΑΤΟ, την ώρα που «η Τουρκία υπό την ηγεσία του Erdoğan έχει απομακρυνθεί πάρα πολύ από τις προϋποθέσεις για την αποδοχή της στην ΕΕ». Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός δηλώνει σε αυτό το πλαίσιο ότι «δεν μπορεί να φανταστεί» να έχουν δοθεί στην Τουρκία άλλα ανταλλάγματα εκτός από τα F-16 και εξέφρασε την ευχή ο Erdoğan να αλλάξει τελείως πολιτική πορεία και να προσεγγίσει την ΕΕ.

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδα του ο Δημόσιος Τηλεοπτικός Σταθμός ZDF

Ο Χακάν Φιντάν “είναι το μαύρο κουτί μου”, λέει με νόημα ο Ερντογάν: Ο πρώην κατάσκοπος στο τιμόνι της τουρκικής διπλωματίας για να εκτελεί εντολές του “Σουλτάνου”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: